top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


K            2       
4 T    I    KR    638
T3B   J94    Y       
  U    4     G    84U
  W         S1Q      
Pretraga  
Novosti

EGGER - uspeh na globalnom nivou

26.11.2015.

Održivi EGGER proizvodi - prezentovani na višestruko nagrađivanom nemačkom paviljonu na sajmu Expo Milano 2015

U periodu od 6 meseci EGGER je prezentovao kako kreativnost i raznovrsnost mogu da se koriste u izradi nameštaja, enterijera i podova. Sada, nakon uspešne svetske izložbe, koju je posetilo 21 milion gostiju iz celog sveta, EGGER je doneo zaključke: raznolikost materijala koji su korišćeni u nemačkom paviljonu impresionirali su milione posetilaca, zbog čeka je Expo bio odličan uspeh za EGGER i zasigurno će ostaviti trag u istoriji ove korporacije.

EGGER je doneo inovativne ideje koje se zasnivaju na obnovljivim i recikliranim drvnim resursima

Expo Milano 2015 je ušao u istoriju. Izložba koja je ove godine imala moto ”Hranimo planetu, energija za život”, 31. oktobra zatvorila je svoja vrata za posetioce. Paviljoni, svi osim italijanskog, neće ostati već će biti reciklirani ili ponovo korišteni na drugim sajmovima. Nemački paviljon je za vreme izložbe posetilo 3 miliona ljudi i čiji su proizvodi napravljeni sa EGGER mašinama, takođe će biti recikliran ili ponovo korišten na drugim izložbama.

EGGER je doneo inovativne ideje koje se zasnivaju na obnovljivim i recikliranim drvnim resursima  EGGER je doneo inovativne ideje koje se zasnivaju na obnovljivim i recikliranim drvnim resursima

Raznolikost materijala zasnovanih na drvetu - testirana i dokazana

Kao partner ARGE nemačkog paviljona, EGGER je doneo inovativne ideje koje se zasnivaju na obnovljivim i recikliranim drvnim resursima. Proizvođači ovih materijala su se odlično uklopili u nemački paviljon na Expo Milano 2015. Eurolight lagane ploče i laminat koji onemogućava širenje vatre nisu samo prikazali svoju raznolikost već i robustnost. “Expo nam je omogućio internacionalnu pozornicu na kojoj smo predstavili naše proizvode. Nakon izložbe postali smo ponosniji na to što smo podržali ARGE u ovom uspešnom projektu. Bili smo u mogućnosti da prikažemo prilagodljivost i robustnost naših proizvoda”, izjavio je Ulrich Bühler, šef marketinga i prodaje u EGGER grupi.

Nemački paviljon je dobio više nagrada

Nemački paviljon je dobio nekoliko nagrada na sajmu Expo Milano 2015, za najbolju komunikaciju u prostoru, Reddot nagradu kao i nagradu za najbolju interakciju sa posetiocima kao i mnoge druge. 

ARGE nemački paviljon

Nemački paviljon na Expo Milano 2015 bio je izgrađen uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva za okolinu i energiju. Kao glavni kontraktor ARGE je nadgledao planiranje i izgradnju nemačkog paviljona. SCHMIDHUBER iz Minhena je bila zadužena za prostorni koncept, arhitekturu i generalni plan. Milla & Partner iz Štutgarta preuzeli su odgovornost za izradu koncepta, kao i dizajn izlozbe i medija. Nüssli iz okoline Nirnberga je bila zadužena za menadžment projekta i građevinske radove.

EGGER kao lider u održivosti

Kao inovator u obradi prirodnih materijala, tema održivosti, orijentacije u budućnosti i liderstva u inovacijama, EGGER je postao važan partner ARGE-a. Održivo korištenje drveta je važno za EGGER i uključuje koncept kaskadne upotrebe: koristi se visoko kvalitetno drvo kao sirovina, a proizvodi od materijala na bazi drveta se izrađuju od nusprodukata prilikom sečenja drveta tako da se sve sirovine iskorištavaju i recikliraju. Drvo koje se više ne može koristiti prolazi termalnu obradu u EGGER-u. Kompanija je takođe razvila metode da smanji upotrebu drveta u svojim proizvodima.

Pod motoom “Više od drveta”, 7400 EGGER-ovih zaposlenih na 17 lokacija u Evropi, priozvodi veliki broj različitih proizvoda od drveta i materijala baziranih na drvetu (OSB i MDF ploče). Kompanija je u poslovnoj 2014/2015. godini imala obrt kapitala od 2,26 miliona eura. EGGER ima kupce širom sveta u industriji nameštaja, distribuciji drveta kao i uradi sam tržištu. EGGER proizvodi se nalazu u širokoj lepezi proizvoda: kuhinje, kupatila, kancelarije, hoteli i radnje. EGGER je distributer proizvoda koji nudi sve vrste proizvoda koji se mogu naći na tržištu za industriju nameštaja,  enterijera i podova. Sa inovativnim proizvodima i stalnim rastom prodaje, EGGER je prepoznat kao lider u svojoj grani industrije.