top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


P           5        
Y E    X    P T   MX9
LOG   6Q5   ANM      
  G    T      S   J5P
  4           K      
Pretraga  
Novosti

52. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije i Međunarodna izložba mašina, alata i repromaterijala za drvnu industriju

06.11.2014.

Obradujte vaš dom, Sajam nameštaja 2014. godine

Beogradski sajam osnovni pravac svog delovanja usmerava na promociju sajamske delatnosti i ponudu ekonomskih potencijala Srbije, te se od samog početka nametnuo kao značajan razvojni, marketinški i tržni centar za domaću privredu, ali i za učesnike iz drugih zemalja.

Drvna industrija je jedna od perspektivnih privrednih grana naše zemlje, sa dugom tradicijom, sopstvenom sirovinskom bazom i kvalifikovanom radnom snagom. Ovogodišnja smotra upoznaće nas sa najnovijim trendovima u oblasti proizvodnje, dizajna i marketinga, sa ponudom repromaterijala, mašina i alata za obradu drveta. Videćemo i veliki broj proizvoda iz grana i delatnosti koje prate industriju nameštaja.

Međunarodni sajam nameštaja, jedna od najznačajnijih manifestacija Beogradskog sajma, svoj ugled i kvalitet gradio je godinama i kao rezultat rada stiglo je priznanje i članstvo u Međunarodnoj uniji sajmova-UFI, sa sedištem u Parizu.

Pod sloganom „Obradujte Vaš dom“ Sajam nameštaja se održava u terminu od 10. do 16. novembra, na kompletno raspoloživom prostoru za izlaganje, u šest hala: 1. 1A, 2A, 2B, 2C, 3, 3A i 4. Učestvuje oko 300 domaćih i inostranih izlagača, od čega jedna trećina dolazi iz 15 zemalja: Austrija, Nemačka, Italija, Češka, Turska, Poljska, Grčka, Kina, Rumunija, Bugarska, BiH, Makedonija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora.

Svečano otvaranje Sajma nameštaja je u ponedeljak, 10. novembra u 11:00 časova u Hali 4. Radno vreme priredbe je od 10:00 do 20:00 časova, dok je poslednjeg dana kada se Sajam zatvara, u nedelju 16. novembra, do 18:00 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, za kolektivne posete 200, dok je parking 100 dinara na sat.

Prisutnim poslovnim ljudima, posetiocima kojih se očekuje oko 70.000 hiljada, biće predstavljena izuzetna paleta proizvoda savremenog dizajna, različitih stilova i namena.

Videćemo najnovije serije domaćeg i uvoznog garniturnog i komadnog nameštaja, proizvode koji svojim kvalitetom u potpunosti zadovoljavaju celokupne potrebe za uređenjem životnog prostora, modernim i funkcionalnim nameštajem, kao i dekorativne elemente, koji će ambijent doma učiniti prijatnim i onakvim kakvom teži svaka porodica.

Nisu zaboravljeni ni kupci zainteresovani za nameštaj koji je namenjen opremanju javnih objekata, poslovnog prostora-kancelarija, ugostiteljskih objekata. Treba naglasiti da su hale, po pravilu, ispunjene do poslednjeg kvadrata najrazličitijim eksponatima.

Beogradski Salon nameštaja je pravo mesto za sve one koji planiraju kupovinu nameštaja. Izbor je najveći, sve na jednom mestu, sajamska ponuda podrazumeva niz pogodnosti, značajne popuste koji se kreću i do 40 odsto, odloženo plaćanje, katalošku i online prodaju, kupovinu po porudžbini.

Poseban segment Sajma su mašine, alati i repromaterijal, koji su izloženi u Halama 2B i 4.

Nacionalne izložbe Slovenije i Hrvatske smeštene su u Hali 4. Višegodišnji izlagači koji svojim nastupom predstavljaju ponude jedne zemlje i doprinose uspostavljanju novih kontakata i međuregionalne saradnje.

Ukupnoj slici o manifestaciji doprineće i Izložba dizajna, koja je smeštena u Hali 2 - nivo C. Učesnici su fakulteti, stručne škole, Šumarski fakultet, TŠ Drvo art, ULUPUDS i udruženja koja se bave edukacijom dizajnera. Izložba je namenjena povezivanju i uspostavljanju saradnje mladih talenata sa proizvođačima i privredom.

Generalni sponzor ovogodišnjeg Sajma je fabrika „Numanović“ iz Novog Pazara, koja će najsrećnijeg posetioca nagraditi vrednom nagradom - garniturom za dnevni boravak. Izvlačenje je poslednjeg dana Sajma, u nedelju 16. novembra, u 17:00 časova, u Hali 4.

Proizvođači tapaciranog nameštaja smešteni su u halama 1 i 3, a mebl štofovi, zavese, posteljina, nameštaj od punog drveta, predmeti za dekoraciju i nameštaj od tikovine (Burma, Tajland) u Hali 3. Hala 3A namenjena je izlagačima sa tepisima, tapetama i novim tehnikama za dekoraciju zidova, podova i uopšte životnog prostora. U Hali 2A je pločasti nameštaj (kuhinje, nameštaj za odlaganje), 2B mašine i alati za obradu drveta. Hala 4 je sa spavaćim sobama, dečjim sobama, krevetima, dušecima, repromaterijalom, kancelarijskim nameštajem, drvenarijom.

Medijski partneri manifestacije: časopis Bravacasa, časopis Moj Stan, Internet portal www.sredidom.com, Internet portal www.idealnidom.com, katalog Ambijent, časopis Podovi, magazin Enterijer, časopis Eko kuća, časopis DRVOtehnika, portal WWW.DRVOTEHNIKA.INFO, časopis Build, časopis Industrija.

Tradicionalne nagrade Beogradskog sajma „Zlatni ključ“ i „Diploma“ dodeliće se najuspešnijim izlagačima u devet kategorija, kao i nagrade dizajnerima.

Pripremila: Dragana Dukić, Beogradski sajam