top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


M2F         CMW      
I N    H      8   QLC
4XT   G1M     R      
  T    W      I   S4W
HQ4           U      
Pretraga  
Novosti

15 godina Weinig-a u Srbiji

14.12.2015.

Kada je 1996. godine na sajmu u Nürnbergu prvi put kročila na štand firme WEINIG, Vesna Spahn nije mogla ni da sanja da će to biti početak jedne dugogodišnje saradnje sa ovim poznatim nemačkim proizvođačem opreme za obradu punog drveta. Kao zastupstvo za Srbiju i Crnu Goru, oktobra 2000. godine, Vesna je registrovala YU-WEINIG, a od januara 2004. godine, firma se seli u Kruševac, gde i danas posluje kao MW GROUP SCG d.o.o.
Ove godine u oktobru firma MW GROUP SCG d.o.o. je napunila punih 15 godina postojanja, rada i razvoja, a tim povodom naš sagovornik je bila Vesna Spahn, osnivač, vlasnik i direktor ove firme.


– Od samog početka je bilo jasno da neće biti lako izboriti se za svoje mesto na ovom tržištu, iako je WEINIG već bio poznata i priznata marka, pre svega po svom osnovnom proizvodu – četvorostranim blanjalicama. Trebalo je sticati znanje, permanentno učiti, obučavati sebe i  školovati saradnike, kako bi se korak po korak napredovalo i sa sigurnošću i ozbiljnošću nastupalo prema firmama koje su želele da unaprede svoju proizvodnju. Na tom putu nesebičnu pomoć u svakom pogledu meni i mojim saradnicima je pružao WEINIG, njegovi menadžeri i stručni saradnici. Trebalo je firmama koje se bave preradom drveta približiti celokupni program poznatog nemačkog proizvođača opreme za obradu punog drveta i upoznati ih sa novom tehnologijom koja se na zapadu već uveliko primenjivala – kaže na početku našeg razgovora gospođa Spahn.
– Iza mene je hiljade i hiljade pređenih kilometara; po suncu, kiši, snegu… Zahvaljujući svom poslu upoznala sam predivne predele naše zemlje i okruženja; upoznala sam veliki broj drvoprerađivačkih firmi, ljude koji ih vode i trude se da iz postojeće situacije izvuku ono najbolje moguće… Pratila sam njihove uspehe i uspone, nažalost i teške situacije kroz koje su često prolazili. Trudila sam se da razumem njihove odluke, ponekad razočarana što se naša duga pregovaranja nisu završila pozitivno ili, pak, iz sveg srca zahvalna što nam je ukazano poverenje – seća se Vesna Spahn.
– Ljudski je i grešiti, pa, ako je ponekad i bilo poteškoća, svim snagama smo se trudili da se prevaziđu, na obostrano zadovoljstvo. Svi u timu smo usvojili filozofiju poslovanja nemačkog proizvođača mašina WEINIG, angažovani smo i maksimalno se trudimo da oni sa kojima već radimo ili oni koji nam se obrate, brzo dobiju odgovore na svoja pitanja. Sa svojim potencijalnim kupcima pažljivo razgovaramo i zajedničkim snagama dolazimo do rešenja koje vodi ka produktivnosti i profitabilnosti – dodala je naša sagovornica.
– Od samog početka rada zastupstva organizovali smo odlaske na tradicionalni WEINIG kućni sajam. Najteže je bilo u vreme viznog režima, kada se od ranih jutarnjih sati čekalo ispred Konzulata Nemačke, sa neizvesnošću hoćemo li vizu dobiti ili ne… Takođe smo redovno izlagali i na Sajmu nameštaja, sve do pre nekoliko godina… A ove godine ćemo ponovo nastupiti na Sajmu nameštaja u Beogradu sa željom da to opet postane manifestacija na kojoj će i WEINIG sa svojom opremom biti redovno prisutan – kaže Vesna i ističe da svoj posao jako voli i trudi se da ga odgovorno radi.
– Svi mi u MW GROUP SCG smo srećni što iza nas stoji tako veliko ime i što na ovim prostorima predstavljamo jednu takvu kuću kao što je WEINIG koji ove godine obeležava važan jubilej – 110 godina postojanja – dodala je za kraj našeg razgovora Vesna Spahn, čiji su sistematičan i korektan rad, upornost i odgovornost, dobro poznati velikom broju drvoprerađivača na našem tržištu. A težnje naših drvoprerađivača da kvalitet proizvoda i produktivnost u svojim firmama podignu na veći nivo će, verujemo, prerasti u realnost uz WEINIG mašine i opremu za obradu punog drveta. Na tom putu će im, sigurni smo, veliku pomoć pružiti Vesna Spahn i njen tim, isto kao što smo sigurni da će se drvoprerađivači pridružiti našim čestitkama na jubilejima kako nemačkom gigantu, tako i njegovom srpskom zastupniku sa željom da, kao i do sada, budu u funkciji drvoprerađivača ovog podneblja.

MW GROUP SCG doo
Čupićeva 1/1, 37000 Kruševac
Tel.+381 (0)37 445 070, (0)37 445 075, fax.+381 37 445 070
E-mail: mwgroupscg@mts.rs, www.mwgroup.rs