top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


HX5         4OS      
  9    O    O P   KWT
B3U   E3U   L 7      
C      4    2 E   3TY
HJP         YH4      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Wood-Mizer linija za preradu tankih oblica

SLP – liniju za rezanje tankih oblica

Primamljiva tehnologija koja može doneti profit čak i kod prerade tankih oblica  

Da biste dobili koristi od malih i tankih trupaca, potrebno je uzeti u obzir nekoliko činjenica. S jedne strane, poslovno gledajući, jeste privlačno, jer tanka oblovina -  na primer, prečnika 100-400 mm i dužine 900- 3600 mm - dostupna je i jeftina sirovina. S druge strane, teško je dobiti vredne proizvode iz takve sirovine, te stoga treba pažljivo izračunati sve troškove prerade.

Pre mnogo godina, Wood-Mizer je prvi u svetu razvio i patentirao tehnologiju rezanja uskom trakastom testerom. Pošto danas proizvodnja zahteva obradu drveta sa  što manjim otpadom, postalo je jasno da je samo list uske trakaste testere, sa svojim tankim  rezom i visokim iskorištenjem drvne mase u stanju da napravi nešto vredno od jeftinog materijala. Osim toga, uski list trakaste testere zahteva malu snagu motora, što znači uštedu energije.Trakasta pilana je sama po sebi jeftinija u odnosu na druge tehnike rezanja, i osigurava visok kvalitet proizvoda.

SLP – liniju za rezanje tankih oblica

Povodeći se time, tim inžinjera iz firme Wood-Mizer je razvio SLP – liniju za rezanje tankih oblica, koja ne uključuje samo mašine, već i niz transportera za prevoz materijala.

S jedne strane, to smanjuje troškove neproduktivnog fizičkog rada, a sa druge strane, proizvodnja dobija niz prednosti , kao što su brža prilagodljivost i prerada novih sirovina usled promena uslova na tržištu. U svakom trenutku možete promeniti redosled i namenu opreme, te je prilagoditi za proizvodnju bilo kakvih novih drvnih proizvoda.

Još jedna prednost  SLP linije je što ne zahteva dodatne troškove elektro instalacije.

SLP linija uključuje četiri vrste trakastih mašina, koje se, ako je potrebno, mogu  kupiti i  pojedinačno:

  • TVS – Vertikalna mašina za sečenje tankih trupaca sa dve glave reže odjednom dva okrajka. Mašina je opremljena rampom za utovar  sa donjim poprečnim transporterom za uklanjanje okrajaka sa područja rezanja.
  • SVS – Vertikalna mašina za sečenje tankih trupaca sa jednom glavom reže talpu odstranjujući joj okorak sa treće strane.
  • HR – Horizontalna mašina za izradu paletnih elemenata  od 1 do 6 glava, u zavisnosti od potrebe i produktivnosti. Ova mašina  proizvodi paletne daske iz trostrane prizme.
  • EG300 – Višelisni cirkular za krajčenje dasaka od 1 do 5 cirkularnih sečiva  prerađuje neokrajčene daske koje se dalje prerađuju u  letve na HR.

Prednosti  linije za preradu tankih oblica – SLP

1) Sve mašine koriste tehnologiju uskih trakastih testera, kojoj su potrebne  male snage motora, što znači uštedu energije.
2) Trakaste testere su jeftinije u odnosu na druge tehnike rezanja, ali ipak imaju visok nivo  kvaliteta rezanja.
3) Linija uključuje utovarnu rampu i transportere za prevoz drva, što smanjuje troškove ručnog rada, jer je time mehanizovana.
4) Nema potrebe za skupim i masivnim temeljima, što smanjuje investicione troškove.
5) Mašine koriste iste listove trakastih testera i rezervne delove, i time smanjuje servisno skladište i izjednačava oštrenje.
6) Postoji mogućnost  promene sastava linije za početak proizvodnje novih drvnih proizvoda.
7) U slučaju potrebe, linija se može lako rastaviti i preneti na neko drugo područje prema zahtevima tržišta.

Cena linije za preradu tankih oblica uskim trakastim testerama - SLP,  je vrlo atraktivna, posebno ako uporedimo sa istim kompletom širokolisne opreme.  Potrebna instalirana snaga  je oko 100 kW. Proizvodna površina se kreće između 150 i 220 m².

Poslovna ideja koju nudi Wood Mizer, jeste smanjenje gubitaka drvne mase, ušteda energije, kao i prestanak izračunavanja dobiti na temelju kubnih metara. Poslovanje sa Wood-Mizerom nije stvaranje pilana, već zarađivanje novca, pa čak i od malih trupaca, koje su  donedavno smatrani kao "neprikladni za komercijalnu upotrebu."

Generalni zastupnik firme Wood-Mizer Industries
za Srbiju, BiH, Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo
Wood-Mizer Balkan d.o.o.

Svetosavska 21, 23300 Kikinda
Tel: +381 (0) 230 425 754, 230 423 567
Tel/Fax: +381 (0) 230 40 20 50
Mob: +381 (0) 63 568 658
Mob: +381 (0) 63 108 21 33

E-mail: office@woodmizer.co.rs
www.woodmizer.co.rs