top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


 X          U        
NI     Q    F Q   KUO
 2    48M   FF2      
 X     P      U   RU2
C47           T      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Višenamenska „Kocka” za sve generacije

Japanski studio Torafu Architects izradio je šestostrani komad nameštaja koji dobija novu funkciju kada se okrene na drugu stranu. Ova višenamenska kocka može da se koristi na tri različita načina u zavisnosti od toga koja strana joj je okrenuta ka gore.

“Dizajnirali smo ovaj komad nameštaja koji može da se postavi u više pozicija, a mogu da ga koriste i deca i da ga okreću kao kocku,” rekao je dizajner.

 

Kocka je izrađena spajanjem drvenih ploča sa zaobljenim ivicama koje formiraju oblik kocke.

Kada se postavi u prvi položaj može da se koristi kao dečija klupa i sto. Kada se zarotira u drugi položaj sa gornje strane se dobija ravna ploča koja može da služi kao stolica za odrasle ili stočić, dok se postavljanjem u  treći položaj dobija nekoliko polica.

“Time što smo izbegli ograničenja nametnuta jednonamenskom izradom nameštaja, stvorili smo višenamenski komad nameštaja koji može da vas prati kroz život, tako da možete da nastavite da sa nostalgijom koristite nameštaj iz detinjstva čak i kada odrastete,” izjavili su u Torafu Architect.

Sve ivice su prekrivene tako da ne može doći do grebanja poda ili do oštećenja samog nameštaja. Ploče koje dolaze u kontakt sa telom su obojene pastelnim bojama.

“Zbog svojih karakterističnih zaobljenih ivica, Kocka je lako prilagodljiva svakom domu, a sačuvala je i poseban oblik nežnosti,” kaže dizajner.

Kocka dolazi u dve varijante. Jedna, svetlija verzija dolazi u kombinaciji sa plavom gumenom ivicom, dok druga tamnija verzija dolazi u kombinaciji sa žutom gumenom ivicom.

Pripremio: Milan Blagojević
Izvor: http://www.dezeen.com