top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


9PY         1II      
C      T      M   AKQ
DWU   F7U     7      
G 1    6      L   7OA
HJ9           T      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Tri ideje za mala preduzeća

Nedavno je Wood-Mizer sproveo istraživanje utemeljeno na povratnim informacijama od svojih predstavnika iz više od 100 zemalja. Cilj je bio istražiti kako je kriza u svetu uticala na drvoprerađivačka preduzeća. Otkriveno je da su se mala preduzeća efikasnije prilagodila trenutnoj ekonomskoj situaciji i imala manje gubitke u odnosu na velika preduzeća. Bila su flekisibilna, smanjila trošak proizvodnje, smanjila radno vreme i počela pretvarati drvo u drugačije nove proizvode. Samo par Wood-Mizer vlasnika je napustilo drvoprerađivački posao i prodalo svoje pilane - koje se uvek mogu prodati.

Zato je Wood-Mizer verujući da su se sada stekli pogodniji uslovi za podršku malim preduzećima, razvio nove i poboljšane trakaste pilane.

1. Ideja: daske i grede

Najjednostavniji i najefikasniji način pretvaranja trupaca u daske i grede je sa malom Wood-Mizer LT15 uskotračnom brentom. Dizajn brente je jednostavan  i osigurava preciznost u rezanju. Njena glava može rezati trupce prečnika do 70 cm. Postolje je sastavljeno iz elemenata i njihovim dodavanjem se produžuje dužina rezanja. Brentu pokreće elektromotor ili prema izboru benzinski ili dizel motor. Opremljena automatskim određivanjem mera glava se može  programirati na pozicije za različite debljine reza. Takođe poseduje i komplet za lakši transport na različite lokacije.  

Kombinacija funkcionalnosti, pouzdanosti, visokog kvaliteta reza i prihvatljiva cena su stvorile dobru reputaciju  za LT15 pilanu u Srbiji.

Dizajn LT15  je poboljšan opcijom, da se manualno pomeranje glave zameni električnim, te tako smanji umor radnika  i poveća proizvodnja. 

Najjednostavniji i najefikasniji način pretvaranja trupaca u daske i grede je sa malom Wood-Mizer LT15 uskotračnom brentom

2. Ideja: profilisane grede i daske za drvene kuće

Novi proizvod se predstavio tržištu kao nova Wood-Mizer MP150  renda,  koja se može dodati na LT15 postolje. Struganje se postiže glavom sa četiri ravna noža koje pokreće elektromotor snage 4 kW.

Maksimalna dubina struganja iznosi 4 mm a manjom debljinom skidanja (1-2 mm) dobija se  finija površina. Ako je potrebno, ravni noževi se mogu promeniti sa noževima za profilisanje. U tom slučaju proizvodnja profilisanih greda počinje  stezanjem kvadratne grede u ravnu poziciju na postolju. Tada strug  napravi i “muški” i “ženski” profil u nekoliko prolaza.   

Postojeći vlasnici LT15 Wood-Mizer brenti mogu kupiti MP150 glavu i dodatno postolje kao nadogradnju.

ovi proizvod se predstavio tržištu kao nova Wood-Mizer MP150 renda, koja se može dodati na LT15 postolje

3. Ideja: Isplativi paletni elementi

Proizvodnja paleta može biti profitabilan posao  za mala preduzeća. S obzirom na to, Wood-Mizer je razvio HR115 horizontalnu trakastu pilanu. Mašina je opremljena LT15 reznom glavom, kroz koju trupac prolazi pomoću gumenog tračnog transportera. Pilanu pokreće elektromotor snage 7,5kW  i reže trupce prečnika do 40 cm.

Preciznost rezanja se povećava izvlačenjem gornjeg stegača koji održava zategnutost trupca i osigurava preciznije rezanje. Elektronsko nameštanje kontroliše pomeranje rezne glave gore/dole. Takođe se glava  može iskositi od 0-8 stepena, te tako se mogu proizvoditi pločice i daske za preklopno slaganje. HR115 horizontalna tračna pilana može biti opremljena manualnim ili automatskim tračnim transporterom.

HR115 horizontalna tračna pilana može biti opremljena manualnim ili automatskim tračnim transporterom

Imajući sve navedeno u vidu, Wood-Mizer je dizajnirao male pilane, koje se temelje na dodatnoj opremi. Ove mašine mogu ostvariti dodatan profit kao rezultat njihove tehnološke fleksibilnosti, sposobnosti da proizvode različite proizvode i relativnu ekonomičnost. Upamtite, tehnologija uskotračnih testera proizvodi u proseku 1 dasku više iz svakog trupca nego bilo koja druga tehnologija. Pod jednakim uslovima, tradicionalne pilane proizvode u proseku 0,43m3, a Wood-Mizer pilane daju 0,68m3 građe iz 61cm x 3m trupca. Mala preduzeća su sada u mogućnosti, iako pod teškim ekonomskim uslovima, potrošiti manje na opremu, drvo i energiju.

Generalni zastupnik firme Wood-Mizer Industries
za Srbiju, BiH, Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo
Wood-Mizer Balkan d.o.o.

Svetosavska 21, 23300 Kikinda
Tel: +381 (0) 230 25 754, 230 23 567
Tel/Fax: +381 (0) 230 40 20 50
Mob: +381 (0) 63 568 658
Mob: +381 (0) 63 108 21 33

E-mail: office@woodmizer.co.rs
www.woodmizer.co.rs