top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


E           ABN      
M D    M    H     GRX
7BT   51F   9MO      
  I    S      9   JCS
  Q         LTC      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Torbe od furnira

POVEĆANJE FLEKSIBILNOSTI FURNIRA – OSNOVA ZA NOVE MOGUĆNOSTI

Furnir je klasični proizvod za potrebe industrije nameštaja. Upravo je tim proizvodima svoje ime izgradila kompanija Furwa Furnierkanten GmbH iz Valkertshofena, koja se specijalizovala za oblaganje površina i završne radove. Istovremeno, ova kompanija nudi i 3D oblikovanje za svoje materijale, a u ovom slučaju posebno za furnire koji se koriste kao lepljeni elementi u automobilskoj industriji ili se upotrebljavaju pri izlivanju i oblikovanju delova. Ima i neobičnijih proizvoda poput stonih setova od furnira, podloga za miš ili futrole za mobilne telefone koji su sada, takođe, deo njihove proizvodnje. Kompanija sada traga za tržištem novih i izuzetnih furnirskih aplikacija za ekskluzivne površinske slojeve za moderne luksuzne torbe (posebno torbe namenjene ženama) sa velikim furnirskim aplikacijama. Ručne torbe su uvek u trendu, apsolutni modni hit i u današnje vreme postale su kult i statusni simbol sa adekvatno visokim cenama. U tom pogledu, koža kao prirodni materijal je apsolutno dominantna i velika je potražnja za njom na tržištu, što se podrazumeva. Furnir bi bio logičan i neverovatno atraktivan komplement u vizuelnom pogledu, ako bi njegove druge karakteristike omogućile takvu upotrebu. To se odnosi, kako na lice materijala, koje treba da bude dovoljno otporno na vlagu i prašinu (mada, treba istaći da i koža ima takvih problema…), ali i na naličje koje zahteva bazu koja omogućuje veliku fleksibilnost. Furwa je smislila rešenje za oba ova zahteva. Površinska obloga se proizvodi od visokokvalitenog UV ulja iste vrste koje se koristi za stolove napravljene od punog drveta. Zadnja strana ima funkcionalni sloj namotan na nju u vidu Granuflex sloja debljine 3 mm. Ovaj materijal, koji se između ostalog, koristi za pod u sportskim halama i za zvučnu izolaciju, izuzetno je fleksibilan i omogućuje furniru stabilnost koja mu je potrebna za 3D pokrete. Furnir pogodan za proizvodnju torbi sastoji se od četvoroslojne vodootporne i termički stabilne kompozicije. Ona ima efekat minimiziranja karakteristika koje su tipične za drvo kao što su krivljenje i uvijanje usled vlage.

Furnir ima vlaknastu mrežu debljine 0,1 mm na poleđini, a ona je ošmirglana sa debljine od 0,6 do 0,5 mm na debljinu od 0,4 mm za površinsku oblogu i povećanu fleksibilnost. Furnir pripremljen na ovaj način obrađuje se u kombinaciji sa kožom za torbe u standardnom proizvodnom procesu. Svakako, od posebne je važnosti atraktivan i adekvatan dizajn torbe. S tim u vezi, direktor Roland Raigbert je imao dovoljno sreće da upozna poznatu dizajnerku torbi Meti Darmalu. To je dovelo do prvog prototipa i tržišnih modela, koji su naišli na prilično dobre povratne informacije. U međuvremenu, kompanija je otišla i korak dalje, pa je pokrenuta i pilot proizvodnja sa unapred definisanim setom nacrta za dizajn i tada je proizvedeno preko 800 torbi. Direktor Raigbert radi i na promociji i prodaji uz odgovarajuće narudžbe, a furniri dostupni za odabir obuhvataju nekoliko egzotičnih vrsta drveta. Što se tiče daljeg marketinga, moguća rešenja uključuju i artikle za istaknute proizvođače torbi, posebno kolekcije za Meti Darmali ili čak reklamiranje preko industrijskih snabdevača koji su specijalizovani za torbe. Što se tiče cena, one su namerno zadržane u opsegu koji se smatra objektivnim za dizajnerske proizvode.

Povratna informacija je definitvno pokazala da ideja torbi od furnira može popuniti pravi nedostatak na tržištu, a modeli se vrlo lepo kotiraju i kao promotivni pokloni. Furnirske obloge i svet mode, pokazalo se, idu zajedno… Za više informacija posetite: www.furwa.com.