top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


GTB          X       
7 1    3    IQ    7WW
6J7   5AS    S       
O 2    3     1    KUG
STW         DTB      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Tačan rez sa Wood-Mizer mašinom TVS (dvoglava vertikalna mašina za sečenje tankih trupaca)

PROIZVODNJA PALETA - Početni rez koji pravi dvoglava mašina za sečenje tankih trupaca je važan korak u tehnologiji pravljenja paleta.

Wood-Mizer TVS - dvoglava vertikalna mašina za sečenje tankih trupaca

Wood-Mizer dvoglava vertikalna brenta (TVS) je prva mašina u liniji proizvodnje paleta i odvaja vertikalno dve bočne strane trupca u jednom prorezu. Okrajci padaju pravo na poprečni transporter, a trupac ide dalje kroz liniju. TVS, dizajniran da radi u SLP liniji, u Srbiji se najčešće koristi kao samostalna mašina. Kompaktnost i niska cena ga čine povoljnom opcijom za početno rezanje.

Kompjuterski kontrolisano određivanje dimenzija pruža brze i precizne korekcije u širini reza. Dva elektromotora snage od 11.2 kW pokreću točkove sečiva. Kaiševi na točkovima su idealni za tankorezne testere-oni nisu zahtevni i sečivo se slabije troši. Dve rezne glave su postavljene pod uglom u liniji rezanja kako bi smanjili pritisak na vrh sečiva koje dolazi u kontakt sa drvetom. Ovim se održava duža oštrina testere i smanjuje se njeno oštećenje. Razmak trupčića se može prilagoditi potrebnoj dužini elementa.

Rukovanje uklanjanja okrajaka se vrši na jedan od dva načina, preko spiralnih valjaka koji uhvate, a potom ispuste  okrajke na  poprečni transporter ispod, ili pomoću  novih pneumatskih šiljastih diskova koji  obezbeđuju i otpuštaju okrajke tek nakon potpuno završenog rezanja.  

U Srbiji su TVS mašine u upotrebi već nekoliko godina, a njihova popularnost raste. Oni obrađuju male trupce prečnika od 100-400 mm i dužine od 900-3600 mm.

U kompaniji  Balat Promet doo u Radičeviću na TVS mašini posluju od 2013. godine. Jedan od vlasnika, gospodin Mile Marčetić priča: “U našoj proizvodnji TVS mašina reže kratke trupce skidajući dva okorka u jednom prolazu. Proizvodnja je 5m3 po satu – to je odličan parametar i mi smo našu proizvodnju ovom mašinom unapredili”. Prvi korisnik TVS mašine u Srbiji, gospodin Zoran Jakovljević, jedan od vlasnika preduzeća Palet Pak iz Kikinde rekao je: ”Wood-Mizer Balkan je pravio prezentaciju nove mašine na našem proizvodnom području. Videli smo kako radi, i svidelo nam se. Posle postavljanja, ova mašina apsolutno odgovara našim potrebama.”

Ovde možete videti rad Wood-Mizer mašine TVS:

Generalni zastupnik firme Wood-Mizer Industries
za Srbiju, BiH, Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo
Wood-Mizer Balkan d.o.o.

Svetosavska 21, 23300 Kikinda
Tel: +381 (0) 230 425 754, 230 423 567

Tel/Fax: +381 (0) 230 40 20 50
Mob: +381 (0) 63 568 658
Mob: +381 (0) 63 108 21 33

E-mail: office@woodmizer.co.rs
www.woodmizer.co.rs