top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


5SS         ODL      
C A    O      B   1NH
G 1   A4J     B      
R 3    6      4   ET1
WG8           L      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Sunčana prognoza

U protekle dve godine Andreas Zöchling je svoju proizvodnju blanjanih elemenata u Austriji kompletno okrenuo naglavačke. Cilj: Izvući iz drveta još više.


Andreas Zöchling i Weinig saradnici

Drvna industrija Zöchling iz južno-austrijskog Kleinzell-a stajala je pred jednim problemom: kao srednje razvijenom preduzeću bilo je teško u količini zaraditi novac sa klasičnim blanjanim proizvodima od smreke. Trebalo je naći nove proizvode. „Sačinili smo iscrpnu analizu situacije i to je rezultiralo odlukom: specijaliteti za spoljašnju namenu“, seća se Andreas Zöchling.  Danas je na svom cilju. Pod markom „Sunčano drvo“ njegovo preduzeće napravilo je ime, kako na domaćem tako i na stranom tržištu. Kamen temeljac je bila potpuno nova organizacija njegove proizvodnje.

Powermat 2500 sa ulaznom i izlaznom mehanizacijom
Powermat 2500 sa ulaznom i izlaznom mehanizacijom

Sa novim Powermat-om 2500, Andreas Zöchling se odlučio za ono najbolje iz Tauberbischofheim-a. Sa rasporedom glava na ovoj mašini za blanjanje i profilisanje, Zöchling je u mogućnosti da proizvede maltene svaki zamisliv profil. Ukoliko sirovina na prvi pogled ne odgovara visokim zahtevima kvaliteta jednog od proizvoda marke„Sunčano drvo“, najpre se izvrši predblanjanje; zatim drvo putuje do jednog skenera u čijem je nastavku visokokapacitetna oprema za optimiranje drveta Dimter Opticut 450 Quantum kao i linija za dužinsko nastavljanje drveta tipa Grecon Ultra TT. Iz kratkih komada tako opet nastaju duge lamele, koje se nadalje višeslojno lepe u Dimter ProfiPress-i L II 2500 VF.

Linija za dužinsko nastavljanje drveta Grecon Ultra TT
Linija za dužinsko nastavljanje drveta Grecon Ultra TT

„Na ovaj način proizvedeni mini-lepljeni nosači koriste se kao podkonstrukcija za postavljanje terasa. Kako mi nudimo i odgovarajuća sredstva vezivanja, prodajemo, dakle, sistemsko rešenje“, naglašava gospodin Zöchling.
Vlasnik na kraju zaključuje: „Investicija u mašinski park donela nam je nove proizvode i veće područje isporuke sa povećanjem stope izvoza na 30%.“

MW GROUP SCG doo, Čupićeva 1/1, 37000 Kruševac
Tel.+381 (0)37 445 070, (0)37 445 075, Fax.+381 37 445 070
E-mail: mwgroupscg@mts.rs, www.mwgroup.rs