top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


5JM         AT9      
3 T    6    E G   S8P
3T4   8HW   AW9      
  W    K      P   TCJ
HFW         XJP      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Stolovi koji podsećaju na topografske karte

Teško je odlučiti se da li je kolekcija koju je izradio Greg Klassen kolekcija nameštaja ili skulptura. S jedne strane to su funkcionalni stolovi koje možete koristiti kao i bilo koji drugi sto u vašoj kući, dok sa druge strane oni su toliko lepo oblikovani da nećete sebi lako oprostiti ako vaš kućni bioskop ostavi neku ogrebotinu na ovom stolu.

Greg je izradio stolove da podsećaju na topografske karte na kojima reka preseca prostranu ravnicu. Rezultat je spektakularan i daje utisak da se nalazite u balonu i da sa visine posmatrate reljef ispod vas.

Svaki od stolova iz kolekcije je koristio isti koncept. Umetnik je birao odbačena stabla i od njih izrađivao polovine ploče za sto. Unutrašnju stranu je ostavljao neobrađenu i spajao dve ploče da bi dobio sto. Između te dve ploče umetao bi plavo staklo koje je sečeno tako da prati neobrađene ivice drveta. Kada se to postavi na nogare dobijate rečicu koja protiče kroz vašu dnevnu sobu.

U ponudi su različite vrste stolova - skluptura tako da možete da birate između trpezarijskog stola, stočića za kafu, radnog ili konferencijskog stola.

Pripremio: Milan Blagojević

Izvori: http://www.coolthings.com/greg-klassens-river-collection/
http://gregklassen.com/