top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


H19         AB2      
K K    5      5   KSN
RHL   G1G   DNK      
U W    6      G   AWF
IX1         TF1      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Sofista – kauč koji lako postaje garnitura za dnevnu sobu

Trosed nesvakidašnjeg dizajna, Sofista, kreiran je za domove u kojima se akcenat stavlja na uštedu prostora. Kada je sklopljen zauzima prostora kao i svaki drugi kauč, a kada vam je potrebno dodatnog mesta za sedenje transformiše se, bez upotrebe bilo kakvog mehanizma, jednostavnim izvlačenjem naslona za ruke. Time se dobijaju dva dodatna dela koja će kompletirati dnevnu sobu.

Kada vidite ovaj kauč, zapitate se zašto bi neko na dno stavio dušek na kojem niko neće sedeti. Na kraju kada shvatite funkcionalnost koju pruža Sofista, videćete da bez obzira da li ste sami ili očekujete goste koji su se najavili u poslednjem trenutku nećete morati da se brinete da li ćete imati dovoljno mesta za sedenje.

Sofista se sastoji od troseda i dve stolice od kojih je jedna produžena pa može da posluži i kao ležaljka za popodnevni odmor. Ako se gosti odluče da prespavaju, spajanjem dve stolice, uz glavni kauč, imaćete dva pomoćna ležaja. Iako su stolice niže od glavnog kauča i sedenje na njima možda nije toliko udobno, sigurno će i vama i vašim gostima biti prijatnije ako niko od vas ne bude morao da sedi na podu.

Prilikom izrade korišćena je Dinuovo tkanina za tapaciranje, ram je izrađen od bukovog drveta, dok je za punjenje korišćena ultra laka poliuretanska pena. Da bi ste ovaj kauč što lakše uklopili u vaš dom, dizajner je obezbedio veliki izbor boja.

Sofista je projekat italijanskog studija Formabilio, a dizajnirao ju je Fabrizio Simonetti.

Izvor: www.coolthings.com