top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


LWK         1OM      
  4    Q    R     OK7
  R   UCT   I9D      
  1    W      2   AGT
  D         TTF      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Saradnja podignuta na viši nivo

Potpisivanjem ugovora o poslovnoj saradnji, sa velikim zadovoljstvom, objavljujemo da je ozvaničena višegodišnja saradnja između Instituta za Voćarstvo iz Čačka i specijalizovanog rasadnika za paulovniju Planto.

Nakon više godina saradnje na obostrano zadovoljstvo, obe firme su rešile da naprave korak dalje i uspostave bliže poslovne odnose.

„Inicijalna ideja proisteka je iz toga što smo i mi u Plantu i naše uvažene kolege iz instituta za voćarstvo u Čačku prepoznali mogućnosti koje nosi paulovnija. Rezultati koji se postižu u malom vremenskom intervalu ubedili su nas da u ovoj kulturi leži ogroman potencijal‟. kaže Željko Spasojević direktor rasadnika Planto.

Paulovnija

„Prvi koraci nisu bili laki ali Planto sada raspolaže i znanjem i potrebnim iskustvom kako bi se ova priča širila na pravi način. Uz oslonac i podršku koju nam daju stručnjaci za InVItro razmnožavanje iz Instituta, paulovnija definitivno menja svoj status i nije više drvo budućnosti već postaje drvo sadašnjosti‟.

„Bitna smernica našeg poslovanja jeste rešenost da se oslanjamo na domaće znanje, praksu i iskustva. Živimo u Srbiji i zašto bismo uvozili iz Bugarske, Rumunije, Mađarske hibridne sadnice paulovnije kada to naši doktori i profesori iz Instituta rade besprekorno‟, kaže Spasojević i dodaje, „pritom uvozne sadnice su ne samo znatno skuplje već su zaštićene autorskim pravima odnosno, patentirane! Najsigurniji način da budete u problemu. Zato Planto koristi samo klonove koji su slobodni za upotrebu tipa Elongate F1, ShanTong F1, i druge‟.

Institut za voćarstvo iz Čačka i rasadnik Planto planiraju uskoro zajedničku prezentaciju na temu Isplativost eksploatacije paulovnije u Šumadiji i Pomoravlju. Planto će sve detalje ovog zajedničkog nastupa objaviti uskoro.

PLANTO
Udruženje uzgajivača paulovnije
065-2501045, www.paulownia.rs