top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


LYP         Y31      
S 9    J    2 S   4UM
PWG   UC1   S 3      
  C    E    U A   FLT
5BU         EUT      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

REVOLUCIONARNI SISTEM BRUŠENJA BEZ PRAŠINE

Brušenje predstavlja izuzetno važan segment postupka površinske zaštite i dekoracije. Godinama, proizvođači abrazivnih materijala tragaju za rešenjem koje će omogućiti lakše i komfornije brušenje uz maksimalnu efikasnost. Kompanija Mirka usavršila je i patentirala inovativnu tehnologiju abraziva izuzetne izdržljivosti i trajnosti koji omogućavaju završnu obradu brušenjem bez prašine.

Smatra se da izgled i kvalitet lakiranih površina zavisi pre svega od adekvatnog izbora premaza kao i veštine lakirera koji taj premaz primenjuje. Često se zaboravlja značaj adekvatnog brušenja koji je neizostavan faktor za postizanje željenih rezultata na tretiranim površinama.

ABRANET® sistem brušenja bez prašine predstavlja inovativni koncept, razvijen korišćenjem naprednih metoda, kako bi se odgovorilo zahtevima savremnog poslovanja i modernog društva. Upotrebom ovih sistema u postupku brušenja značajno se poboljšavaju uslovi rada uz povećanje produktivnosti u proizvodnji.

Proces brušenja možda ne predstavlja suštinu postupka lakiranja, ali je svakako važan segment površinske obrade i dekoracije drvenih površina. Pravilno brušenje nesumnjivo utiče na kvalitet, trajnost i mehaničke karakteristike lakiranih površina.

Tradicionalne metode brušenja koje su do sada primenjivane, osim što su oduzimale dosta vremena, koje je pored samog postupka brušenja podrazumevalo zaštitu okolnog prostora i naknadno čišćenje i otprašivanje po završetka rada, nisu imale pozitivan uticaj ni na zdravlje pojedinca. Fina prašina koja se stvara korišćenjem klasičnih brusnih papira i konvencionalnih alata može delovati iritirajuće na disajne puteve korisnika zbog čega se često pribegavalo korišćenju zaštitnih maski.

Patentirani dizajn ABRANET® brusnog materijala se sastoji od guste mreže isprepletanih vlakana metala na koje su nanete abrazivne čestice. Zahvaljujući poroznoj mrežici koju vlakna formiraju, sa desetinama hiljada sitnih otvora, obezbeđena je odlična ekstrakcija prašine koja se stvara kao nus produkt brušenja. Uklanjanje prašine se sprovodi priključivanjem brusnih alata na centralni sistem za odvođenje prašine ili priključenjem na usisivač.

Finska kompanija Mirka Ltd se posebno orijentisala na razvoj inovativne tehnologije brušenja bez prašine i izradu adekvatnih abraziva za tu namenu. Višegodišnje istraživanje i rad stručnjaka u oblasti brusnih materijala rezultiralo je revolucionarnim i patentiranim otkrićem – ABRANET® sistemom brušenja.

Kombinovanjem ABRANET® brusnog materijala sa specijalnim pneumatskim ili električnim bruslilicama nove generacije, koje poseduju sistem za usisavanje brusne prašine, postiže se besprekoran sistem brušenja bez prašine.

ABRANET® mrežice preporučuju se za:

  • brušenje drveta, furniranih delova i medijapana
  • međufazno brušenje između slojeva premaza tokom postupka lakiranja (poliuretanski, akrilni, vodeni, poliesterski i nitro premazi)
  • brušenje filera i lepka

Uporednim testiranjem i upoređivanjem rezultata postignutih upotrebom ABRANET® materijala za brušenje i tradicionalnih brusnih papira uočene su važne prednosti sistema brušenja bez prašine.
 

Veliki izbor ABRANET® brusnih materijala, u različitim granulacijama, koji su konfekcionirani prema potrebama tržišta, pokrivaju širok spektar ručnog i mašinskog brušenja.


PREDNOSTI UPOTREBE ABRANET® SISTEMA:

  • ZDRAVIJE RADNO OKRUŽENJE – eliminišu se čestice prašine nastale kao nus proizvod brušenja.
  • EFIKASNOST – nema potrebe za dislociranjem prostorija za brušenje, kao ni potrebe za naknadnim čišćenjem nakon postupka brušenja.
  • EKONOMIČNOST I TRAJNOST – zahvaljujući poroznoj mrežici abrazivni materijal se ne zapunjava brusnom prašinom, ne dolazi do zagrevanja površine tokom postupka brušenja, a jednostavnim skidanjem sa brusnog alata i izduvavanjem, materijal je spreman za ponovno korišćenje.
  • KVALITETNA ZAVRŠNA OBRADA – jedinstvena struktura abraziva obezbeđuje idealno pripremljenu površinu za dalji rad, a obzirom da se prašina konstantno usisava tokom rada, moguće je aktivno pratiti šta se događa na površini koja se obrađuje.
  • KOMFORAN RAD (PRAKTIČNA I JEDNOSTAVNA UPOTREBA) – brusni aparati koji se koriste u sistemu brušenja bez prašine su ergonomskog dizajna, kompaktni, lagani i brzi u obavljanju postupka brušenja.

Abranet - za savršeno brušenje bez prašine

Kompanija Fabbrica je poznata po tome što postavlja visoke standarde u segmentu površinske zaštite i dekoracije u drvnoj industriji i uvek ima nove, unapređene proizvode koji obezbeđuju nabolje performanse.
 

Naš partner Mirka Ltd. je svetski lider u inovacijama na polju tehnologije brusnih sistema i nudi kompletan spektar tehnički superiornih, visokokvalitetnih brusnih alata i materijala, aparata i sistema za poliranje, materijala za predpoliranje i poliranje kao i mnoge dodatne proizvode.


Prateći aktuelne trendove na tržištu naš stručni tim kontinuirano proširuje ponudu materijala, prati nove sisteme i tehnike rada i traga za praktičnim rešenjima koja bi rad naših komitenata i saradnika učinila što bržim i efikasnijim.

Uvoz i distribucija Fabbrica doo
www.fabbrica.co.rs