top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


AYA         6H8      
R 8    R    6     WQW
SGX   Q55   HBS      
  6    Y    P Y   Q9I
1TR         G5Y      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Ormari koji krvare

Drvene ormare koji izgledaju kao da krvare dizajnirao je Peter Marigold. Da bi napravio ovu jedinstvenu kolekciju on je koristio kedrove lajsne koje su zacrnjene na određenim mestima.

 

„Zainteresovan sam za karakter i prolaznost u objektima”, rekao je dizajner. „Volim činjenicu da se stvari stalno menjaju i propadaju.” Čelični delovi koji se koriste za spajanje su izrađeni bez standardne zaštitne presvlake od cinka i ostavljeni su napolju da pod uticajem okoline ormaru podare specifičan izgled. Nezaštićeni čelik reaguje sa taninom i tako nastaju oblici koji podsećaju na krvarenje.

„Čovek gradi stvari, a onda priroda počinje svoj proces degradacije. Normalan odgovor na ovo bi bio očaj, ali ja u tome vidim lepotu”, izjavio je Marigold. On je ovaj efekat zapazio na ogradama u svom komšiluku, gde su korišćeni čelični ekseri umesto nerđajućih eksera.

„Ekseri koji ostavljaju utisak krvarenja predstavljaju uporište prirode u radu čoveka”, izjavio je dizajner.

   

Kolekcija se sastoji od garderobera, visećih ormarića i dva visoka ormara i bila je izložena u Sarah Myerscough galeriji u Londonu do 28. juna 2014. godine.

Pripremio: Milan Blagojević
Izvor: 
http://www.dezeen.com/