top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


Q4D         3ML      
  N    W    5 5   QFK
  U   J92   RT6      
  F    K      M   TTE
  W         9GO      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Oporavak industrije donosi nove izazove

Punih petnaest godina, još od 2006. godine, TOP TECH WOODWORKING je ekskluzivni prodavac i serviser mašina i opreme kompanije BIESSE za teritorije Srbije (sa Kosovom), Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Pored BIESSE proizvoda, kompanija TOP TECH WOODWORKING distribuira i pruža podršku za industrijska rešenja renomiranih svetskih kompanija poput CEFLA, FIDAIMPIANTI i ITALPRESSE. 

Procenjuje se da znak brenda BIESSE u ovom trenutku nosi više od 60 procenata mašina u pogonima obrade drveta na Zapadnom Balkanu. Ovaj segment industrije je pre zatvaranja i krize uzrokovane epidemijom COVID-19, godinama unazad beležio stabilan rast, budući da je veliki broj kompanija iskoristio brojne subvencije i grantove da kupi novu ili obnovi postojeću opremu za proizvodnju. Čak i u 2020. godini koja je za celokupnu privredu bila izuzetno teška, proizvođači nameštaja su uspeli ne samo da zadrže dotadašnji nivo proizvodnje, već i da, zahvaljujući izvozu, zabeleže određenu stopu rasta.

Marijana Petrović, direktorka kompanije TOP TECH WOODWORKING
Marijana Petrović, direktorka kompanije TOP TECH WOODWORKING

- Pokazalo se da svaka situacija, bez obzira koliko deluje teška, sa sobom nosi i određene prilike, smatra Marijana Petrović, direktorka kompanije TOP TECH WOODWORKING. - Nakon svih problema u 2020. godini, a oni su, imajući u vidu da pokrivamo teritoriju tri države, za nas bili čak i izraženiji nego u drugim kompanijama, možemo slobodno reći da je 2021. bila uspešna. I pored svih izazova koje vreme u kom živimo i poslujemo nosi, ponosni smo što nijedan klijent ni u kom trenutku nije ostao bez podrške koja mu je bila potrebna.

Usluge servisa kompanije TOP TECH WOODWORKING, nakon zastoja uzrokovanog pandemijom, ponovo traže firme širom Evrope.

- Protekle godine smo imali veliki broj zahteva za instalacije i servise od strane proizvođača nameštaja iz Istočne Evrope, što smo donekle i očekivali, budući da je reč o tržištu na kom smo ime gradili proteklih deset godina. Ipak, naš apsolutni prioritet je domaće tržište, te pažljivo odlučujemo o projektima u kojima ćemo učestvovati – objašnjava gospođa Petrović. – Ono što nas dosta ohrabruje, jeste da se i kompanije iz Zapadne Evrope interesuju za naše usluge, pa su protekle godine naši tehničari bili angažovani i u Italiji, Nemačkoj, Španiji i Portugalu.

Da se situacija vraća u normalu  pokazuje i prodaja novih mašina. Gotovo prepolovljena u prvoj godini pandemije, u 2021. godini prodaja novih mašina beležila je snažan uzlazni trend. 

- Naš koncept je već duži niz godina bio da klasične komercijalne aktivnosti spojimo sa konsaltingom. Trudimo se da razumemo ne samo šta klijentu treba u datom trenutku, već i da kroz komunikaciju sa njim pokušamo da predvidimo potrebe te kompanije na srednji rok, i u skladu sa tim, predložimo optimalna rešenja u pogledu opreme koju treba nabaviti - kaže gospođa Petrović.  

Kao najveći izazov u godini u koju smo upravo ušli, direktorka kompanije TOP TECH WOODWORKING vidi poremećaje na tržištu koji su posebno bili izraženi poslednjih meseci prethodne godine.

- Kao i svi drugi, zabrinuti smo opštim povećanjem cena roba i usluga na tržištu, a posebno energenata, koji čine značajan deo naše strukture troškova. 
- Trudimo se da kroz stalna unapređenja u organizacionom smislu, kao i kroz uvođenje novih paketa usluga, pokušamo da ove dodatne troškove u što manjoj meri prenesemo na klijente. Sa druge strane, ušteda na edukaciji tehničara, kvalitetu servisa i rezervnih delova ne sme biti. To ni u kom pogledu ne bi bilo u interesu ni nama kao kompaniji, a ni našim poslovnim prijateljima o čijim se mašinama brinemo - ističe gospođa Marijana Petrović.


TOP TECH Woodworking d.o.o.
KNEZA MILOŠA 25, 11000 BEOGRAD
telefon +381 (0)11 3065 614
office@toptech.rswww.toptech.rs