top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


2FL         7KF      
K A    Y    8     JBX
ED9   W3S   AQJ      
F R    I    6 X   KLU
97K         TSL      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Nevidljiva kuća

nevidljiva kuća

Izgradnja zadivljujuće porodične kuće nedavno je završena na jugu ostrva Wight kao deo programa “Veliki dizajn” britanskog Kanala 4. Arhitekta koji je vođa projekta je Lincoln Miles. Bram i Lisa koji su vlasnici kuće su odlučili da naprave veliku porodičnu kuću za sebe, svoju porodicu i za prijatelje koja će se što bolje uklopiti u okolinu ostrva.

Sa prozorima od poda do krova koji gledaju na more, kuća pored privatnih soba ima i sobu za igranje i terasu na krovu sa bazenom što joj omogućava da nosi epitet najbolje od najboljih. Projekat je inspirisan prirodom, međunarodnim modernizmom, dok je ideja kojom su se vodili dizajneri bila da finalni produkt bude što jednostavniji.

nevidljiva kuća

U martu 2013. počela je izrada projekta. Cilj je bio da se kuća što bolje uklopi u okolinu koju čine plaže i šume. Da bi se to postiglo korišteni su veliki prozori koji reflektuju prirodno okruženje. Oblo kamenje koje je prikupljeno sa lokalne plaže je ugrađeno u niže zidove da bi se i oni što bolje uklopili u prirodno okruženje.

Kao finalni deo, koji je pomogao da se kuća što bolje uklopi u okruženje, izabrano je drvo koje obrađuje Kebony i koje je omogućilo da do izražaja dođu prirodni i organski aspekti projekta.

Kebony je kompanija iz Norveške koja posebnim tehnologija obrađuje meko drvo. Ovo drvo nakon obrade dobija karakteristike tvrdog drveta koje je lako za održavanje. Ceo proces koji koristi Kebony je u potpunosti ekološki, a drvo koje se dobija na kraju je pogodno kako za primenu kako u enterijeru, tako i u eksterijeru.

nevidljiva kuća

Izvor:

kebony.com

www.lincolnmilesarchitecture.com