top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


 C          IE1      
4S     O    G     JE4
 T    WKJ   8TM      
 9     F    Q I   T84
65S         YE6      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Naočare od poliuretana i drveta izrađene u 3D tehnologiji

ab denizel naocari nastale spajanjem poliuretana i drveta

Nakon rada na izradi kalupa sa glatkim i tvrdim poliuretanom, ab denizel shvatio je potencijal kombinovanja sa drugim materijalima. Posle pola godine i 20 obavljenih studija rođen je eject. Brend je serija 3D štampanih, hibridnih naočara koje su nastale spajanjem polimera i drveta.

- Na početku, napravio sam kalupe laserskim sečenjem pleksiglasa. Posle gotovo 130 testova znao sam šta mi je cilj, izjavio je dizajner opisujući svoj rad, i nastavlja - napravio sam modele na kompjuteru i počeo da ih izrađujem u 3D tehnologiji, uporedo sa kalupima koji su mi kasnije omogućili izradu duplikata.

Svaki kalup je zahtevao postavljanje drvenih furnira gde god su oni neophodni. Kada se sve komponente učvrste one se uklanjaju iz kalupa i nakon toga se poliraju.

ab denizel naocari nastale spajanjem poliuretana i drveta, model ban
Model ban

ab denizel naocari nastale spajanjem poliuretana i drveta, model bieber

Model bieber

Ovaj modni detalj poseduje meke delove koji mu daju veću fleksibilnost od standardnih naočara. Nedostatak tipičnih šarki omogućava da se naočare prilagode svačijoj glavi. Takođe, dostupne su u više boja i kombinacija i poseduju veliku estetsku sličnost sa onima iz osamdesetih godina prošlog veka.

Pripremio: Milan Blagojević
Izvor:
www.designboom.com