top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


FF4         WSE      
  Y    I    4     EYK
  2   ICE   6BB      
  1    H      P   N4R
  U         86M      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Montenegro brvnare

MONTENEGRO BRVNARE. To su objekti različite namene, pogodni za privatnu, turističko-ugostiteljsku i javnu upotrebu. Svi objekti se rade isključivo po želji kupca koji može pratiti celokupan proces, od pripremnih radova u fabrici do montiranja objekta na željenoj lokaciji.

Jela-komerc d.o.o. Rožaje je kompanija osnovana pre 34 godine, čiji je osnivač i vlasnik gospodin Muamer Dedeić i od tada pa sve do danas beleži samo uspehe. Glavna delatnost ove firme je primarna i finalna obrada drveta, izrada eko-objekata od drveta najboljeg kvaliteta. Prethodih godina radilo se mnogo toga: vikend kuće, restorani, bungalovi, etno sela, plažni barovi i opremanje mnogih plaže širom Jadrana. Skoro da nema države u Evropi i Balkanu gde ova kompanija nije izvozila svoje proizvode.           

MONTENEGRO BRVNARE. To su objekti različite namene, pogodni za privatnu, turističko-ugostiteljsku i javnu upotrebu. Svi objekti se rade isključivo po želji kupca koji može pratiti celokupan proces, od pripremnih radova u fabrici do montiranja objekta na željenoj lokaciji.

                                                                                                                

PROIZVODNI PROGRAM
Kompanija posjeduje proizvodne pogone u Rožajama koji obuhvataju:        
 • pogon za primarnu preradu drveta, pilana površine 1.100 m2,  
 • pogon za finalnu preradu drveta, površine 1.200 m2 
• sušaru za sušenje drveta kapaciteta 150 m3.  

Proizvodni pogoni su opremljeni savremenom tehnološkom opremom, odnosno mašinskim parkom zavidnih tehničko i tehnoloških karakteristika domaće i strane proizvodnje. Preduzeće raspolaže kvalitetnim stručnim kadrom i visokostručnim saradnicima koji rade na usavršavanju i inoviranju proizvoda iz lepeze proizvodnih programa preduzeća JELA-KOMERC Rožaje. Proizvodni program preduzeća se bazira na proizvodnji brvnara, eko-objekata za različite namene.

ZAŠTO IZABRATI DRVO?

Drvo je 6 puta bolji izolator nego cigla, a 15 puta bolji izolator nego beton. Kuća izgrađena od cigle i betona pri završetku izgradnje sadrži vlagu pa je potrebno 10 do 24 meseci da se osuši kako bi bila zdrava za stanovanje. Drvo u sebi uvek sadrži određenu količinu vlage te je teže zapaljiv nego ostali suhi materijali. Drvo debljine 3 cm ima toplotnu izolaciju kao 45 cm betona ili 18 cm cigle. U slučaju požara drvo prenosi deset puta slabije toplotu isijavanja nego beton, a čak 250 puta nego čelik.

OPŠTI USLOVI I NAMENA

MONTENEGRO BRVNARE se mogu koristiti kao objekti stalnog stanovanja, kao vikend objekti, kao objekti turističko ugostiteljske namene (restorani, moteli), planinarski domovi, objekti za različite javne namene itd. Rade u različitim horizontalnim gabaritima, uglavnom sa prizemljem i potkrovljem ili punom spratnom visinom, po sistemu montažnih objekata od specifično obrađenih elemenata brvana, u formi poluoblice ili ravne površine na unapred pripremljenu betonsku podlogu. Svi objekti se rade isključivo po želji kupca i svaki kupac može pratiti tok izgradnje od pripremnih radova u fabrici, pa sve do montiranja objekta na željenoj lokaciji.

MONTENEGRO BRVNARE su nagrađivane više puta od raznih domaćih i međunarodnih organizacija, od čega treba pomenuti dve prestižne nagrade od Međunardnog komiteta za dodelu nagrada i priznanja za „doprinos razvoju preduzetništva na području srednje i jugoistočne Evrope” za ,,Stvaratelji za stoljeća“ 2016. i 2023. godine u Dubrovniku.
Jela-komerc d.o.oposeduje razne sertifikate u preradi drveta, od kojih izdvajamo ISO 9001/2015 za primarnu i finalnu obradu drveta.

Jela-komerc je osnivač i vlasnik prvog turističkog kompleksa koji će nositi kategorizaciju WILD BEAUTY Jela Natural Resort.


Naselje Koljeno bb, 84310 Rožaje, Crna Gora
Tel/Fax: + 382 51 278 605, Mob: + 382 69 037 394, + 382 67 211 987
Email: montenegro-brvnare@t-com.me
Web: www.jela-komerc.me