top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


IT7         S        
2 S    T    9 Y   64F
W1X   6WJ   DXR      
4 R    L      G   B2H
U2Q           6      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Mašina za krajčenje dasaka EDGER EG300

Asocira na brzinu, preciznost, ekonomičnost i sigurnost u radu


Wood-Mizer EG300 Edger/MultiRip

Zanimljiva je činjenica da poznati proizvođač tankih sečiva Wood-Mizer ne proizvodi samo brente sa trakastim testerama, već i mašine za krajčenje dasaka sa cirkularnim sečivima.

Moguće je izvršiti krajčenje dasaka na brenti, ali svaki pilanar zna da je za takav poduhvat potrebno vreme i trud koji bi se mogli efikasnije utrošiti. Mnogo je efikasnije proizvesti daske neobrađenih ivica brentom, a onda im obraditi ivice na specijalno projektovanoj mašini. Prema kompaniji Wood-Mizer, upotreba mašine za krajčenje dasaka povećava celokupnu produktivnost struganja za 20 do 30%.

Preporučeni proces izgleda ovako: brenta preobraća trupac u dvostrani kant, dasku ili ploče. Potom višestruko sečivo seče kant u krajčene daske i ploče koje idu do prostora za sortiranje. Nekrajčene daske i ploče iz trakaste brente idu u mašinu za krajčenje gde se obrađuju njihove ivice po širini, a onda se transporterima dopremaju do prostora za sortiranje.

Mašina za krajčenje dasaka / višestruki cirkular EG300

Razvijajući svoju cirkularnu testeru inženjeri kompanije Wood-Mizer nastojali su da iskombinuju funkciju mašine za krajčenje dasaka i višestrukog cirkulara u dizajnu jednog proizvoda. Tako se pojavio EG300.

Može se koristiti kao mašina za krajčenje dasaka sa dva cirkularna sečiva. Položaj jednog sečiva je fiksiran, dok se drugo sečivo može pomerati kako bi se podesila tražena širina daske za obradu. Na taj način se obe strane daske obrađuju u jednom prolazu. Ista mašina se može transformisati u višestruki cirkular sa 5 cirkularnih testera. U takvoj konfiguraciji uređaja pozicije svih 5 testera su fiksirane.

Transformacija EG300 iz mašine za krajčenje dasaka u višestruki cirkular i obrnuto ne zahteva mnogo vremena, a prednost ovakvog fleksibilnog dizajna je ogromna. Zahvaljujući EG300 „transformeru“ proizvodnja može brzo da se prilagodi promenljivoj potražnji na tržištu i snabde klijente gotovim proizvodima pre no što to učine konkurenti.

Specifične karakteristike EG300

  • Glavni motor je električni od 15kW ili 18,5kW.
  • Širina daske obrađenih ivica prethodno se može podesiti na pokretnoj konzoli operatora.
  • Brzina napajanja se lako podešava za 0 do 25 m po minuti

Postoji i opcija da laseri ukazuju na linije po kojima se treba seći što pomaže operatoru da još preciznije podesi sečiva. Postoje i ugrađeni točkići za postavljanje i vađenje materijala iz pogona za sečenje. Lako je transportovati EG300, jer se sastoji od tri odvojena dela: mehanizma za sečenje, ulaznog postolja i izlaznog postolja.Težina ove mašine je oko 1 tone.

Mašina za krajčenje dasaka sa višestrukim cirkularom koju proizvodi Wood-Mizer u proizvodnji je već više od 5 godina i u ovom periodu mnoge kompanije koje se bave preradom i obradom drveta kupile su ove mašine koje su se isplatile i potvrdile efikasnost ovakve tehnologije.

Performanse mašine za krajčenje dasaka sa višestrukim cirkularom koju proizvodi Wood-Mizer

Parametri EG300
Maksimalna širina napajanja 550 mm
Maksimalna širina sečenja 420 mm
Minimalna širina sečenja višestruki cirkular - 20 mm
mašina za krajičenje dasaka- 60 mm
Maksimalna debljina daske 60 mm
Glavni motor 15kW; uz opciju i od 18,5kW
Brzina rezanja 0 - 25 m/min
Prečnik sečiva 350 mm
Broj sečiva 2 ili 5
Dužina mašine (uključujući i ulazno postolje) 4894 mm
Širina mašine 1627 mm
Visina mašine 1248 mm
Dužina ulaznog postolja 1806 mm
Težina 988 kg

Generalni zastupnik firme Wood Mizer Industries za Srbiju, BiH, Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo:

Wood-Mizer Balkan d.o.o.   ·   Svetosavska 21, 23300 Kikinda
Tel: +381 (0) 230 25 754, 230 23 567   ·   Tel/Fax: +381 (0) 230 40 20 50 
GSM: +381 (0) 63 568 658   ·   GSM: +381 (0) 63 108 21 39
E-mail: office@woodmizer.co.rs   ·   www.woodmizer.eu