top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


AMM          1       
W      K    JS    35T
DWY   3TF    C       
  B    L     5    U3H
32T         YCP      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Luksuzna planinska brvnara

Tanja Haug dizajnirala je pianinsku brvnaru za građevinsku firmu Realitalia. Brvnara se nalazi u jednom od najstarijih skijališta u Italiji, Limone Piemonte koje je smešteno oko 100 km južno od Torina, blizu granice s Francuskom. Ova planinska brvnara je jedna od tri koje je radila firma Realitalia. Funkcionalno iskorišćen prostor i sofisticirane izvedbe stvaraju mnoge jedinstvene karakteristike koje ovu kuću ističu nad ostalima. Ekološki naglasak Idillično planinsko okruženje inspirisalo je dizajneriku enterijera Tanju Haug da u svom radu na planinskoj brvnari koristi prirodne materijale. Krajnji rezultat je ostvarenje sna svakog skijaša. U izgradnji je učestvovala i kompanija za konstrukcije Fantino Construzione u kojoj rade eksperti za obnovu istorijskih zgrada. Veliki deo arhitekture je izveden u drvetu, a građeno je na načine koji su se koristili nekada, kroz istoriju. Zidovi su izrađeni od kamena i drveta. Tavanice su izrađene od drveta s konstrukcijom od masivnih teških drvenih greda. Ekološke karakteristike planinske brvnare vredne su pažnje. Na primer, kamen korišćen za gradnju uzet je iz obližnje kolibe ili planinarskog doma koji je bio srušen do neprepoznatljivosti.

Luksuzna planinska brvnara, Limone Piemonte, Italija

Luksuzna planinska brvnara, Limone Piemonte, Italija

U skladu sa ekološkim prizvukom i stilom ostatka enterijera izveden je i nameštaj u planinskoj brvnari. Izrađen je po meri. Većina nameštaja izrađena je od obnovljenog starog drveta. Ugaona garnitura i fotelja u dnevnoj sobi ojastučeni su posebno tretiranom kožom koja mu daje starinski izgled, ali i mekan i topao osjećaj na dodir. Stolice u trpezariji ojastučene su Alcantara tkaninom. Kuhinji i kupatilu takođe je dat rustičnan izgled, a da pritom nije uskraćen moderan komfor. Dizajner Phillipe Starke dizajnirao je opremu u kupatilu, uključujući i Sensowash Duravit toalet i bide, kojima se upravlja bežično. Oni su japanskog stila i imaju površinu za sedenje koja se greje. Rustični izgled kuhinje naglašen je dekorativnim starinskim priborom koji se koristio decenijama ranije.

Ugrađena rasveta stvara kreativan naglasak u enterijeru i eksterijeru. Dizajnerika Tanja Haug predvidela je i naručila posebnu rasvetu i impresivan Metallia luster koji je izrađen od korena stabla. Luster visi u brvnari iznad stola u trpezariji. Korten čelik koristio se za proizvodnju stepenica i ograde. Jak utisak ostavlja patinirana površinska obrada.

Kako bi se zaista uživalo u hladnom planinskom okruženju ugrađen je zaseban SPA. U tople vodene virove integrisana je svetlosna terapija i jastuci za poseban komfor. Planinska brvnara ima ugrađene i saune, kao i prostor za opuštanje sa ležaljkama sa podesivim nagibom naslona. Pozicija na kojoj je izgrađena brvnara je savršena. Smeštena je na obroncima skijaške staze Olympica, pa je moguće započeti skijanje odmah s ulaznih vrata.

Luksuzna planinska brvnara - enterijer
 
Luksuzna planinska brvnara - enterijer
 
Luksuzna planinska brvnara - enterijer
 
Luksuzna planinska brvnara - enterijer
 
Luksuzna planinska brvnara - enterijer
 
Luksuzna planinska brvnara - enterijer
 
Luksuzna planinska brvnara - enterijer
 
Luksuzna planinska brvnara - enterijer

Kliknite na sliku za prikaz galerije slika

„Iz svakog ugla planinske brvnare moguće je uživati u netaknutom pogledu na dolinu što će područje Limone učiniti vašim drugim domom“, objašnjava dizajnerka Tanja Haug. „Leti se može ručati na sunčanoj terasi ili uživati u uređenom panoramskom vrtu sa prijateljima, porodicom ili jednostavno sami. Natkrivena garaža omogućava da nikada ne morate čistiti sneg kako bi došli ili otišli“.

Brvnara je urađena prema izrazito visokim standardima, pomoću građevinskog materijla najvišeg kvaliteta. Zajedno sa svojim inovativnim i luksuznim dizajnom idealan je izbor za kupce koji cene eleganciju, superiornost i klasu.

Izvor: realitalia.co.uk