top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


4           K9U      
5 F    K      U   X2K
FEE   MQK   Q33      
  A    B      1   K7A
  F         7E9      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Linck - mašine za obradu drveta

Sajam LIGNA obuhvata šumarstvo i drvnu industriju, mašine za obradu drveta i sirovine i uvek nudi kompletan pregled tržišta. Prošle godine, na sajmu Ligna, nemačka kompanije Linck je predstavila svoje novitete.

Linck - Kompaktni obradni centar EV10-D - EV10-Z - VM10-4

1 – Kompaktni obradni centar EV10-D - EV10-Z - VM10-4
Novi kompaktni mašinski centar u jednom radnom procesu konvertuje obli trupac u četiri jednostrane bočne stranice. Za tu svrhu koriste se dve rezne jedinice. Rezne glave u prvoj jedinici raspoređene su jedna iznad druge i obrađuju horizontalne stranice. Rezne glave u drugoj jedinici se rotiraju za 90⁰, u odnosu na prvu jedinicu, i obrađuju vertikalne stranice. Ulazni sistem transporta rotira trupce u skladu sa režimom rezanja uzimajući u obzir i stvaran oblik trupca. Transporteri omogućavaju rezanje pod pravim uglom sa centralnim ili dijagonalnim usklađivanjem, kao i rezanje pod uglom.

Linck - Uređaj za automatsko rotiranje trupca

2 – Uređaj za automatsko rotiranje trupca
Dva para valjaka podižu trupac sa transportnog sistema i podešavaju njegov položaj koji je proračunat i određen kontrolnim sistemom. Nakon rotacije trupac je postavljen na stranu.

Linck - Uređaj za centriranje trupca

3 – Uređaj za centriranje trupca
Uređaj za centriranje se sastoji iz tri sistema. Svaki sistem ima horizontalan i vertikalan par valjaka koji pozicioniraju trupac ili u odnosu na njegov centar ili u odnosu na proračunato uzdužno zakrivljenje trupca. Nakon toga sledi anti-tvist uređaj čiji je zadatak da spreči okretanje trupca u odnosu na uzdužnu osu pri njegovom daljem transportu.

Linck - Sekač koji proizvodi četiri jednostrane bočne stranice

4 – Sekač koji proizvodi četiri jednostrane bočne stranice
Sekač se sastoji od dve uzastopne jedinice za rezanje. Prva jedinica, koja se nalazi sa donje strane, je pozicionirana (ne može da se pomera) i koristi se kao kontaktna površina u sledećim koracima obrade. Druga jedinica proizvodi dve bočne stranice.

Pripremila: Miljana Ristović
Izvor:
www.linck.com