top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


TY1          Y       
E S    T    XU    2QI
LTB   22A    I       
H B    C     3    42K
9RN         962      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Jedna želja se ostvaruje

Stanković proizvodi parket. Ne bilo koji parket, već napravljen od „čeonog“ drveta. „Prednost je veoma 
otporna površina. To je jedini  parket  koji je pogodan i za podno grejanje“, objašnjava ovaj četrdesetdevetogodišnji preduzetnik. Pored toga, konstruisan je u vrlo sitnim komadima. To znači da je moguće postaviti najneobičnije šare. Ali upravo s tim je Stanković imao problema na početku: „Drvo se pomera i između pojedinih delova imamo razmak od samo jednog milimetra. Mnogo toga smo isprobali i  već hteli da odustanemo, tek je kombinacija pravih komponenti donela proboj“, priča Stanković, koji zajedno sa suprugom Mirjanom i dvojicom sinova, Nemanjom i Aleksom, vodi porodični posao.
„Feministička” kompanija
Njih četvoro su počeli, a kompanija sada zapošljava još 13 ljudi. Većina su žene. „Mi smo feministička kompanija“, kroz smeh kaže Stanković. Za njega je sasvim logično: „Svaki komad drveta se lepi ručno, žene jednostavno imaju bolji osećaj za ovo.“ Inače, naziv kompanije Mirri&Mirri je izveden od imena njegove supruge, koju inače zovu Mirri. A pošto je po horoskopskom znaku Blizanci, imalo je smisla samo nazvati kompaniju Mirri&Mirri.
„Napravili smo veliki napredak poslednjih godina i zaista dobro radimo od 2021. godine“, kaže Stanković. Uz uspeh, došlo je i vreme da se ispuni želja: „Uvek sam želeo da imam Weinig mašinu“, kaže preduzetnik. Profimat 50 je u malom preduzeću kod Beograda od kraja prošle godine. „Nekada sam predstavljao kompaniju Leitz u Srbiji, tako da sam već dugo u dobrim odnosima sa Vesnom Spahn“, priča Stanković. Vesna Spahn je na čelu zastupništva Weinig u Srbiji. Upravo je ona preporučila Profimat 50 preduzetničkoj porodici: „Stara belgijska mašina nije više mogla da prati Goranove planove i bila je premala da bi mogla da zadovolji rastući krug kupaca“, kaže Spahn.
Apsolutna preciznost
U januaru su Stankovići pustili u rad novu mašinu za rendisanje i profilisanje. „U početku smo imali malih problema, ali su brzo rešeni i to je normalno“, kaže Stanković. Od tada radi Profimat, kojim uglavnom upravljaju sinovi. Posao je zahtevan. Pri profilisanju rade oko 14 do 20 metara u minuti, a pri rendisanju oko deset do dvanaest metara. „Ono što mi se najviše dopada je to što je Profimat 50 neverovatno precizna mašina, a nama je potrebna apsolutna preciznost“, priča Stanković o svakodnevnom radu. Preduzetniku je od velike pomoći 
i mogućnost čuvanja pojedinačnih programa za različite dimenzije. I još nešto: „Weinig servis je tu kada vam zatreba. Mašina je dobra onoliko koliko je dobra njena usluga.”
Mirri&Mirri sada snabdeva nekoliko dilera u Srbiji, Francuskoj i Holandiji, a postoji i partner u Crnoj Gori. Stanković planira dalji rast u narednih nekoliko godina. A jedno je za njega sigurno:
 „Za ovo će nam trebati još jedna mašina od Weinig-a“.

Sa Profimat-om 50 ostvario se jedan san: Saša Milenković, Vesna Spahn (MW GROUP SCG), Goran Stanković (Mirri&Mirri), Patrick Walz (Weinig, regionalni menadžer prodaje) i Jürgen Michel (Weinig, rukovodilac za tržište Srednja Istočna Evropa).

Sa Profimat-om 50 ostvario se jedan san: Saša Milenković, Vesna Spahn (MW GROUP SCG), Goran Stanković (MIRRI&MIRRI), Patrick Walz (WEINIG, regionalni menadžer prodaje) i Jürgen Michel (WEINIG, rukovodilac za tržište Srednja Istočna Evropa)


 

MW GROUP SCG doo, Čupićeva 3/1, 37000 Kruševac
Tel.+381 (0)37 445 070, (0)37 445 075, (0)37 445 077, Fax.+381 37 445 070
E-mail: mwgroupscg@mts.rs, www.mwgroup.rs