top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


4TN         SQL      
C      D    Q     5NY
WCM   UD1   88Y      
1 Q    2    J K   3TB
Q8N         KJH      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

INOVACIJE OSVAJAJU TRŽIŠTE


Štand Top Tech Woodworking na Sajmu u Beogradu 2018.

Kompanija TOP TECH WOODWORKING je ovlašćeni predstavnik jednog od najznačajnijih globalnih proizvođača opreme za industriju obrade drveta, italijanske korporacije BIESSE. Tokom poslednje decenije, mašine brenda BIESSE preuzele su primat na regionalnom tržištu i postale oslonac proizvodnje gotovo svih značajnih proizvođača nameštaja. TOP TECH WOODWORKING svake godine ulaže veliki trud kako bi na što bolji način prezentovali sve inovacije i tehnološka dostignuća kompanije BIESSE. Njihovih 550 m2 izložbenog prostora u okviru 56. Međunarodnog sajma mašina i alata za drvnu industriju, međunarodni stručni žiri je proglasio najboljim, te je nagradu „Sajamski ključ“ za ukupan sajamski nastup dodelio kompaniji TOP TECH WOODWORKING.
– Svi iz našeg tima su, kao i svake godine, sa ogromnim entuzijazmom pristupili ovom projektu, a mislim da su to uvideli i znali da cene i posetioci našeg štanda - smatra Marijana Petrović, direktor kompanije TOP TECH WOODWORKING.


– Stavljajući fokus na inovacije, događaj je izazvao ogromno interesovanje, tako da je ukupan broj posetilaca prevazišao naša očekivanja i nadmašio brojke koje smo imali u prethodnim godinama. Sajamski nastup je bio koncipiran tako da posetiocima pruži mogućnost da prošire svoje znanje o BIESSE tehnologiji, automatizaciji, robotizovanim sistemima, naprednom softveru i jedinstvenim tehnologijama visokih performansi - kaže Marijana Petrović.  
Svake godine, pored članova tima kompanije TOP TECH WOODWORKING, u sajamskim aktivnostima učestvuju i predstavnici kompanije BIESSE.
- Podrška koju proizvođač pruža nama, ovlašćenom distributeru i serviseru, samo je još jedan od pokazatelja da Biesse Grupa prepoznaje naše zalaganje i profesionalan odnos prema ciljevima koji su nam postavljeni. Na taj način, Grupa jača svoju regionalnu, kao i globalnu poziciju, a klijenti, uz našu zajedničku saradnju, obezbeđuju sebi funkcionalno radno okruženje za implementaciju Biesse tehnologija, koje im pruža priliku da neposredno učestvuju u 4.0 industrijskoj revoluciji - naglašava gospodja Petrović.
Na rastuće potrebe svojih klijenata za efikasnijom podrškom, iz kompanije TOP TECH WOODWORKING odgovaraju novom koncepcijom servisnih aktivnosti.
– Tehnološke inovacije zahtevaju novi pristup podršci. Nudimo tehnološku povezanost, profesionalne konsultantske usluge, obuku i stalnu asistenciju. Pravac našeg razvoja je proaktivnost, sa konačnim ciljem da predupredimo probleme pre nego što se dogode - navodi Marijana Petrović. - Reaktivno postupanje je izuzetno skupo, kako za klijenta, tako i za nas, pa je potpuno jasno da je kao takvo prevaziđeno. Naša logika je obrnuta. Analizom prikupljenih informacija sa terena i njihovom transformacijom u korisne indikacije za optimizaciju radnih procedura, bićemo u stanju da predvidimo potencijalne probleme, što će za rezultat imati kraće vreme zastoja mašina, odnosno racionalizaciju troškova i efikasnije upravljanje vremenom.
Mobilna aplikacija TOP TECH®Service, predstavljena tokom Sajma, klijentima će omogućiti neprekidnu vezu sa kontrolnim centrom TOP TECH WOODWORKING, mogućnost slanja zahteva za tehničku pomoć, nabavku rezervnih delova za Biesse mašine, kao i praćenje statusa svih servisnih usluga na lak i brz način.

– Kako broj mašina o kojima brinemo iz godine u godinu raste, logično je bilo da iskoristimo mogućnosti savremenih tehnologija u cilju unapređenja naše efikasnosti. Aplikacija TOP TECH®Service je alat koji našim klijentima olakšava svakodnevnu komunikaciju sa našim službama, što u doba kada je vreme najvažniji resurs, ima presudnu ulogu. Naša ideja je upotreba tehnologije u cilju spontane saradnje, kako se osobe povezane u lancu intervencije ne bi izlagale nepotrebnom stresu - objašnjava svoje namere direktorka kompanije TOP TECH WOODWORKING.
Mobilna aplikacija TOP TECH®Service biće dostupna za preuzimanje na svim mobilnim platformama tokom 2019. godine.
– Kvalitet nameštaja naših klijenata prepoznat je u svetu zahvaljujući  tradicionalnom, kvalitetnom načinu proizvodnje i uloženom trudu, gde se posebna pažnja posvećuje detaljima. Uvereni smo u to da povezivanje tradicije i entuzijazma proizvođača nameštaja sa odgovarajućom tehnologijom može da pruži istinsku izvrsnost. Poslovna ekspanziju koju vidimo kod srpskih kompanija iz ove oblasti traži punu saradnju proizvođača i firmi koje obezbeđuju opremu. Nemam nikakvu dilemu da zajedničkim radom nameštaj proizveden u Srbiji može da bude potpuno kompetitivan na svetskom tržištu.
- Energija, znanje i razvojni potencijal koji ova zemlja, odnosno njeni ljudi i njena industrija nameštaja imaju, bez sumnje garantuju poziciju Srbije kao regionalnog lidera u ovoj oblasti – kaže Marijana Petrović, direktor kompanije TOP TECH WOODWORKING.


Ove godine, kompanija BIESSE proslavlja 50 godina od osnivanja, a zanimljivo je napomenuti da će 2019. godina istovremeno značiti i 40 godina prisustva BIESSE mašina u Srbiji, pošto je 1979. godine fabrika „25. maj“, (današnja „Tina“) iz Knjaževca potpisala prvi ugovor o isporuci CNC mašine ovog proizvođača na prostoru bivše Jugoslavije.


Ovlašćeni prodavac i serviser Grupacije Biesse
TOP TECH Woodworking d.o.o.
KNEZA MILOŠA 25, 11000 BEOGRAD
telefon +381 (0)11 3065 614, fax +381 (0)11 3065 616
office@toptech.rs, www.toptech.rs

Tekst objavljen u časopisu DRVOtehnika, broj 61, januar 2019.