top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


PTH         GWL      
  4    6    8 8   3UB
GC9   6T4   EET      
  S    U    C 9   D1A
43Y         W1S      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Ekskluzivni hotelski apartman Egzotik

U želji da nas vrati davno izgubljenoj vezi čoveka i prirode stvoren je ambijent Egzotik, ekskluzivni hotelski apartman. Osmišljen je kao skup više funkcionalnih celina namenjenih opremanju hotelskih objekata visoke kategorije.

U izvođenju firme Gaj - inženjering i opremanje doo ova postavka dobila je Zlatni ključ Beogradskog sajma nameštaja 2008. godine.

Direktor ove poznate domaće firme dipl.inž. Rajko Vuković predstavio nam je ukratko svoje preduzeće:

- Firma je u privatnoj svojini od 2001. godine ali kroz razne organizacione oblike poslujemo još od 1948., kada je formiran Gaj iz koga smo proistekli. Decenijama se kali naše iskustvo u projektovanju i izvođenju enterijera i nameštaja. Danas smo se pozicionirali na tržistu kao uspešna firma koja oprema objekte svih funkcija: školske, hotelske, stambene, objekte zdravstva, poslovne i druge. Imamo brojne reference u zemlji i inostranstvu. Gaj - inženjering i opremanje je dostigao visok nivo tehnološko-tehničke opremljenosti, imamo stručno i kvalifikovano ljudstvo svih profila i kvalitet sertifikovan prema ISO standardu. Naša misija je da svaki naš kupac postane promoter i garancija za kvalitet proizvoda i usluga koje pružamo. Želeli smo da budemo prepoznatljivi kroz savršen dizajn i kvalitet. U duhu ovakvih ambicija poklanjamo izuzetnu pažnju sajamskim nastupima u zemlji i inostranstvu. Oni za nas predstavljaju izuzetnu priliku da pokažemo da pratimo sve svetske trendove u oblasti proizvodnje nameštaja i opremanja, arhitekture i dizajna. Da u tome i uspevamo, pokazuju brojne nagrade koje osvajamo gde god da nastupimo. Zlatni ključ koji je dobila ova postavka samo je jedan od brojnih u našoj kolekciji.

Ono što pleni u ovoj postavci jeste tretiranje čitavog štanda nasuprot uobičajenom načinu izlaganja. Autorski tim koji čine dipl.inž.arh. Slađana Lukić i dizajner nameštaja Snežana Vilotijević objasnile su svoj pristup: - Cilj nam je pre svega bio da potencijalnim investitorima prikažemo naše mogućnosti. Ne samo po pitanju perfektnog izvođenja i kvaliteta, već i inovativnosti u pristupu projektovanju. Sreća svakog projektanta je da se nađe u situaciji koja se nama pružila. Direktori firme shvatali su važnost prezentacije i uz punu podršku nam dali odrešene ruke da iskažemo sav svoj talenat kroz ovako skup projekat. Iz takve saradnje neminovno poizilaze veliki rezultati. U ovom enterijeru korišćena je kombinacija masiva i egzotičnih furnira različitih boja i dezena. Težnja je bila napraviti funkcionalni prostor u kome bi se korisnik osećao opuštenim i bliskim prirodi, jer to je ono što u današnje vreme nedostaje modernom čoveku. Ono što je još jedna razlika između nas i ostalih izlagača jeste da smo uz nameštaj do detalja osmišljavale i štand. I tu smo koristile prirodne materijale poput drveta, kamena, granja, trave… Igrale smo se svetlom i senkom, različitim teksturama i bojama. Bili smo iznenađeni reakcijom publike sajma i stručne javnosti. Interesovanje je bilo ogomno.

Ovaj tim je uspeo da ostvari svoje težnje - pokazalo se da je u stanju da ostvari i najteže zadatke investitora.

Pripremila: Slađana Lukić, arh
sladjana.lukic@yahoo.com