top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


 6          2QT      
Q4     H    2 H   CRS
 2    SLF   89A      
 N     L      H   47F
NKS         358      
Pretraga  

POLYTECHNIK - OGRANAK NOVI SAD

Narodnog fronta 89, 21000 Novi Sad

Telefon: 065 202 6424

Mail: v.radic@polytechnik.at

Web: http://www.polytechnik.com

Vrsta usluge: proizvodnja, trgovina, uslužne delatnosti

Delatnosti:
Energetika
Mašine, alati, oprema

PolytechnikIskoristite drvne i poljoprivredne ostatke i napravite novi proizvod – energiju!

Austrijska firma Polytechnik već više od 50 godina nudi rešenja za sagorevanje uglavnom drvne biomase i celovita tehnička rešenja prema načelu 'ključ u ruke'.

Koristite li mnogo toplotne energije? Imate li visoke troškove korišćenja energije? Ako prerađujete drvo, proizvodite nameštaj, stolariju, podne obloge, montažne kuće, drvenu ambalažu, palete, pelet, ploče, furnir ili nešto drugo, poslujete u prehrambenoj industriji ili u energetici, s biomasom možete postići i više.

Rešite se drvnog ili poljoprivrednog ostatka i zaradite. Razmišljate li o snižavanju troškova, povećanju konkurentnosti, novim proizvodima i tržištima? Pridružite se kolegama iz industrije iz regiona i investirajte u budućnost, iskoristite nusproizvod iz proizvodnje i proizvedite toplotnu, a možda i električnu energiju na učinkovit, održiv i isplativ način!
Specijalnost Polytechnika je upravo prljav, glomazan i vlažan drvni ostatak koji se nalazi u vašem dvorištu. Uz to, možete proizvesti i rashladnu energiju i isporučivati je hladnjačama voća i povrća. Najčešći rasponi učinka i snage postrojenja u maloj i velikoj industriji iznose toplotni učinak: 300 - 30 000 kWi električna snaga: 200 - 20 000 kW. Polytechnik je rešenje koje je pouzdano, učinkovito, održivo i koje ne zagađuje okolinu (jer, mere za zaštitu okoline su sve strožije), bez prekida u radu, dugotrajno i kvalitetno. Industrijska postrojenja su zahtevna pa je oprema prilagođena radnim uslovima.
Naziv Polytechnik znači kvalitet, što je službeno potvrdila Republika Austrija, kada je ovoj firmi dodelila pravo označavanja državnim grbom. Više od 3000 postrojenja koje je Polytechnik proizveo rade širom sveta na zadovoljstvo kupaca. Udeo u izvozu tog vodećeg austrijskog proizvođača je danas gotovo 100%. Uz to, širom Evrope je više od 240 ljudi zaposleno na četiri proizvodne lokacije koje su sertifikovane prema ISO 9001, a tu su i 15 predstavništva za inženjering, prodaju i servis i dodatna četiri predstavništva izvan Austrije.

Polytechnikov brend biomasnog modela omogućava da se misli lokalno, a djeluje globalno!

Iskustvo dugo 50 godina - Plan međunarodnog rasta koji je Polytechnik počeo primjenjivati još pre 25 godina je odgovoran za današnji položaj ove firme kao globalnog lidera. Pored najvećeg evropskog proizvođača aviona, u njegove korisnike se ubrajaju i britanski proizvođači proteina i ruski prerađivači drveta koji i sami dominiraju svjetskim tržištima. "Naša postrojenja možete pronaći bilo gde, od Novog Zelanda, do Sibira. Kao partner u razvoju tehnologije, pomažemo našim klijentima da pretvore svoju potrebu za energijom na CO2-neutralnu bazu," kaže direktor firme, gospodin Schirnhofer. Prelaskom na energetsku tehniku koja koristi biomasu omogućava se smanjenje emisija ugljenog dioksida i do 100 000 t po preduzeću godišnje, a takva postrojenja značajno doprinose zaštiti klime. Kako bi se nastavila prisutnost na samom vrhu kada je o tehnici reč, Polytechnik ulaže 2,5 - 5% godišnjeg prihoda u istraživanje i razvoj. Postoje sirovi biogeni materijali na svim kontinentima, a obnovljivi su i raspoloživi i lokalno. Transport je olakšan, a zavisnost o međunardnim sirovinama, koje su danas osnovni razlog mnogih sukoba, može biti smanjena. Polytechnikov brend biomasnog modela omogućava da se misli lokalno, a djeluje globalno.
Polytechnik Luft und Feuerungstechnik GmbH
Hainfelderstrasse 69, A-2564 Weissenbach, Austria
Predstavnik za Srbiju, Hrvatsku, BiH, Makedoniju i Crnu Goru: Viktor RADIĆ, dipl. inž. maš,
tel: 00 381 65 202 64 24, e-mail: v.radic@polytechnik.at