top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


XS4         D        
L F    A    1 6   FE3
8 M   QIG   28B      
D A    H      J   IWD
CC2           1      
Pretraga  
Novosti

XYLEXPO 2014: POVRATAK NA SCENU RENOMIRANIH IZLAGAČA

07.02.2014.

Veliki povratak na scenu grupa Biesse i Cefla ispunjavao je donedavno novinske stupce. Dve dugo očekivane odluke od ključnog su značaja za uspeh Xylexpo-a, međunarodnog bijenala drvoprerađivačke tehnologije i industrije nameštaja koje će se održati od 13. do 17. maja 2014. godine u izložbenom prostoru Milano-Rho. Njihov povratak vratio je događaj u Milanu u žižu interesovanja, kao još jači i kompletniji okvir za tržište koje je, uprkos jednoj od najmanje sjajnih sezona ikada, i dalje među vodećim sajmovima za dizajn, preradu drveta i materijale zasnovane na drvetu. Bilo da je reč o nameštaju ili prozorima, rezanoj građi ili panelima, Xylexpo okuplja i ističe predloge velikih globalnih grupa kao i italijanskih i međunarodnih kompanija srednje veličine.

Stotine kompanija posvećenih razvoju i definisanju novih metoda za preradu i proizvodnju sa akcentom na životnoj sredini i prirodnim resursima, sposobne su da reše sva pitanja u vezi sa različitim ciklusima i operacijama. Ove kompanije će biti veliki akteri milanskog sajma. Imena poput:  Ima Klessman, Robatech, Italpresse, Michael Weinig, Barberan, Camam, Casadei Industria, Essetre, Felder, Hundegger, Friulmac, Paolino Bacci, Siemplelkamp, Wintersteiger... da pomenemo samo neke od preko 300 izlagača, su već odavno predali svoje prijave.

„Italija je i dalje najveće globalno tržište, uprkos problemima koje je prouzrokovao period ekonomske krize“, rekao je Jurgen Koepel, član odbora Homag grupe, komentarišući sledeći Xylexpo. „Ja sam siguran da ćemo se ubrzo oporaviti, jer tržište italijanske industrije nameštaja može da bude konkurentno, i globalni trendseter po pitanju dizajna i kreativnosti. Za Homag grupu Xylexpo je najveća internacionalna izložba, premda je poslednjih godina izgubio svoju poziciju zbog konflikata i diskusija među proizvođačima. Ali, ako pogledamo evropski scenario, veoma je važno da postoji još jedan jak događaj na Starom kontinentu pored Ligne.”

Na istoj talasnoj dužini je i Alberto Maestri, direktor marketinga i prodaje grupe Cefla Finishing, koji je prokomentarisao: „Cefla se vraća na Xylexpo gde verujemo da ćemo pronaći međunarodnu scenu da predstavimo rezultate svojih trajnih napora po pitanju inovacije i razvoja proizvoda, što je podstaknuto značajnim investicijama tokom poslednjih godina.”

Izbor Biesse Group-e,  multinacionalne kompanije aktivne u sektoru mašinerije za drvo, staklo i preradu kamena, koja je nakon dve godine odsustva objavila povratak na Xylexpo, podstakao je prijave i povratak drugih kompanija. Biesse Group-a vratila se uz sledeći navod „… biće to odlična prilika za posetioce i klijente da otkriju vrhunske prednosti rešenja Biesse Group-e,  po pitanju mašina, linija za integrisanu proizvodnju i softvera.“

Xylexpo - Svetsko bijenale tehnologije za preradu drveta i industriju nameštaja

Izložbeni centar Rho Fieramilano, 13-17. maja 2014.