top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


HNO         DUF      
F 4    Q      6   YB5
CQS   M7P   6BF      
  L    1      7   QSM
PGQ         F5O      
Pretraga  
Novosti

Uspešan završetak međunarodnih specijalizovanih izložbi SECURITY EXPO, BULGARIA BUILDING WEEK SOFIA LOGEXPO

27.03.2014.

Ove međunarodne specijalizovane izložbe održane su od 19. do 22. marta 2014. u Inter Expo centru u Sofiji. Na njima su predstavljene inovacije u oblasti privatne i javne bezbednosti i sigurnosti, energeske efikasnosti, ekološke i funkcionalne gradnje, logistike, distribucije, skladišne opreme i postrojenja.

Na 14. po redu izložbi prikazani su prozori, fasade, stepenice, funkcionalna oprema, gelenderi i drugi arhitektonski i ukrasni elementi. Predstavljene su različite cigle, crepovi, izolacija, vodootporni elementi, metalne ojačavajuće šipke, suve smese, iverice, gips, električna i vodoinstalaterska oprema, farbe, metalna vrata... Registrovano je 107 neposrednih izlagača i čak 44 nove kompanije. Među njima su kompanije iz Bugarske, Austrije, Belgije, Rumunije, Nemačke, Grčke, Poljske, Srbije, Turske i Ukrajine. Posebno je izraženo interesovanje za ploče od magnezijum-oksida i novu tehnologiju za bazene kao i kamine na gas, koji mogu da uštede i do 40% računa za gas. Prikazane su sigurnosne šipke, do sad nepoznate na bugarskom tržištu i paneli od kros-laminatne drvene građe poznati po izuzetnoj toplotnoj i akustičnoj performansi, otpornosti na zemljotrese i opštoj strukturnoj snazi.

Stručnjaci su se zainteresovali za strukture tankog zida od valovitog čelika za primenu u polju infrastrukture. Peta po redu konferencija BUILDINGREEN bavila se pitanjem: Postoje li energetski efikasni finalni ciljevi? Vodeći arhitekta Sofije, Petar Dikov, predstavio je integrisani plan urbane regeneracije koja bi išla u smeru održivog razvoja Sofije kroz principe integrisanog razvoja. Sajam je drugu godinu za redom imao i demonstrativnu zonu gde su sve prezentacije snimljene i mogu se naći u TV emisiji Mission My Home. Zvanični partner izložbe bila je i Unicredit Bulbank, te su njeni stručnjaci ponudili savete o finansijskim uslugama i pozajmicama koji bi podtsakli konkurentnost.