top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


DIT         RLI      
I 2    4    7 M   KBF
GS6   3BT   2 8      
H 9    E    9 X   FUT
WPQ         R85      
Pretraga  
Novosti

SEMINAR - Zaštita robne marke u zemljama izvoza: prednost ili prepreka

27.05.2014.

Beograd, Kneginje Ljubice 5

Zavod za intelektualnu svojinu vas poziva da prisustvujete seminaru Edukativno-informativnog centra Zavoda za intelektualnu svojinu pod nazivom Zaštita robne marke u zemljama izvoza: prednost ili prepreka” koji će se održati u petak 6. juna 2014. godine, sa početkom u 11 časova, u svečanoj sali u prizemlju Zavoda.

Besplatni seminar je prvenstveno namenjen izvozno orijentisanim privrednim subjektima ili budućim izvoznicima. Za sigurno investiranje u prepoznatljivost brenda u zemljama izvoza ključni korak je registracija žiga u tim zemljama, pa seminar nudi informacije o načinima i troškovima zaštite žigova, kao i o najčešćim greškama privrednika u vezi sa navedenim.

Posebno zadovoljstvo organizatora je što će na seminaru svoja iskustva u zaštiti, komercijalizaciji i sprečavanju povrede žiga u zemljama izvoza predstaviti privredno društvo Jaffa d.o.o, kao i zastupnici specijalizovani za ovu oblast. Znanja stečena na seminaru pomoći će izvoznicima da adekavatno investiraju u zaštitu robne marke u zemljama izvoza.

Učesnicima seminara će se obratiti Branka Totić, direktorka Zavoda za intelektualnu svojinu, potom Biljana Remović Dimić, Zavod za intelektualnu svojinu, koja će govoriti na temu Zaštita robne marke u zemljama izvoza u cilju internacionlizacije brenda.

Innovaccess – evropski portal za podršku MSP, predstaviće Nikola Radovanović, Zavod za intelektualnu svojinu. Advokat Milan Milojević, Milojević, Sekulić i partneri, govoriće na temu Investicija u zaštitu žiga na tržištima regiona i Evrope - bolje sprečiti nego lečiti! O značaju zaštite robne marke za sticanje prepoznatljivosti u zemljama bivše SFRJ prisutne će informisati Aleksandar Poznanić, Jaffa doo Crvenka. O zaštiti žiga na tržištima Rusije, SAD i Kine i primerima iz prakse govoriće advokat Dejan Bogdanović, Mikijelj, Janković & Bogdanović (MJB).

Rok za prijavu učešća na seminaru je utorak, 3. jun 2014. godine, a prijave možete poslati putem mejla na: sradosavIievic@zis.gov.rs ili info.eic@zis.gov.rs. Možete se prijaviti i telefonom na brojeve: 011/2025841 ili 011/2025835.