top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


I           F8L      
6 1    U    7     JBE
ALM   UXX   NRR      
  T    T      H   T2X
  8         7J1      
Pretraga  
Novosti

Razvoj i opremanje pogona za peletiranje i briketiranje biomase

Dr Miladin Brkić i msc Zorica Gluvakov, Razvoj i opremanje pogona za peletiranje i briketiranje biomaseTema knjige, što se već i iz naslova vidi, je razvoj i opremanje pogona za peletiranje i briketiranje biomase u energetske svrhe. Autori knjige su dr Miladin Brkić i msc Zorica Gluvakov, sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Izdavač knjige je „DiginetProStudio“ u Zrenjaninu. Knjiga je napisana u cilju pomoći investitorima da dobiju potrebne informacije za izgradnju i održavanje pogona ili fabrika za proizvodnju energetskih peleta i briketa od drvne i poljoprivredne biomase. Ima 10 poglavlja: pregled razvoja pogona za peletiranje i briketiranje biomase, inostrani i domaći proizvođači uređaja i opreme, prodavci opreme, savremene fabrike i pogoni, oprema i tehnološki postupci za peletiranje i briketiranje biomase, kvalitetne osobine energetskih peleta, ekonomski parametri proizvodnje energetskih peleta, prilozi: obilazak pogona i fabrika, tehnološke šeme pogona i literatura. U knjizi su prikazane neophodne informacije proizvođačima i prodavcima opreme i uređaja, kao i proizvođačima i kupcima energetskih peleta i briketa.

Knjiga je namenjena, pre svega, korisnicima koji planiraju ili su u postupku otvaranja novih pogona za peletiranje i briketiranje biomase, kao i za one početnike koji se nalaze u probnom radu. U njoj je prikazan istorijat procesa briketiranja i peletiranja biomase, kao i savremeni postupci, procesi, odnosno tehnologije briketiranja i peletiranja biomase. Takođe, prikazana su i opisana postrojenja i oprema koja se koristila ili se danas koristi za proizvodnju energetskih peleta i briketa. Posebno su naglašene tehničke karakteristike opreme, efikasnost u radu i kvalitet rada. Opisani su evropski standardi za proizvodnju energetskih peleta i briketa. Zatim, obrađene su vrste i kvalitet proizvedenih briketa i peleta od biomase. Dat je pregled proizvođača i proizvodnog programa opreme za briketiranje i peletiranje biomase. Urađena je tehno-ekonomska opravdanost proizvodnje briketa i peleta od biomase u odnosu na konvencionalna goriva. Posebno su obrađeni uslovi za stvaranje tržišta peleta i briketa od biomase. Na kraju devetog poglavlja dat je spisak adresa pogona i osoba zainteresovanih za peletiranje i brketiranje biomase, kao i osnovne informacije o proizvođačima i prodavcima energetskih peleta i briketa da bi se zajednički prebrodili postojeći i novi probemi u navedenoj oblasti privredne delatnosti.
Nadamo se da će ova knjiga biti od koristi svim onim ljudima i stručnjacima koji već imaju iskustva u radu s postrojenjima za peletiranje i briketiranje biomase, metalcima, odnosno firmama za proizvodnju uređaja i opreme za peletiranje i briketiranje biomase, trgovcima briketa i peleta, studentima i srednjoškolcima šumarske, drvoprerađivačke, poljoprivredne, tehnološke i mašinske struke i drugim osobama.

Knjiga je B5 formata, a ima 320 strana, a možete je poručiti preko i redakcije časopisa DRVOtehnika na telefon 011 213 95 84 ili putem e-maila: info@drvotehnika.info.