top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


7U4         4DM      
K      Q    3 K   YN4
1IL   M3Q   RFU      
  G    T      M   NI7
YU5         6T8      
Pretraga  
Novosti

Novosti iz preduzeća Grakom SN - nova mašina za proizvodnju parketa

25.04.2014.

NAJSAVREMENIJA SCHROEDEROVA MAŠINA ZA PROIZVODNJU PARKETA

Nova schroeder-ova mašina, Grakom SN

U nameri da isprati svetske trendove kada su u pitanju mašine koje se koriste u fabrici parketa, a samim tim i dimenzije parketa koje su propisane evropskim i svetskim standardima, u preduzeću Grakom SN opredelili su se da 2013. unaprede parket liniju. Nova Schroederova mašina za proizvodnju parketa je najsavremeniji model proizveden 2013. godine u Nemačkoj, a odmah je puštena u rad u preduzeću Grakom SN u Beogradu u decembru 2013.

Sama činjenica da je proizvođač ove mašine Schroeder, govori o kvalitetu i pouzdanosti. Među proizvođačima mašina za proizvodnju i obradu parketa SCHROEDER već ima svoje statusno mesto i zasigurno je jedna od vodećih kompanija koja već generacijama proizvodi najbolje i najpreciznije mašine.

   

Za razliku od ranijih modela, nove mašine se u potpunosti podešavaju pomoću kompjutera, što znači da je njihova mogućnost greške svedena na minimum, drugim rečima preciznost je maksimalna, a samim tim, škart je neznatan, ukoliko je friza od koje se parket izrađuje kvalitetna. S obzirom da preduzeće Grakom SN u okviru svoje proizvodnje proizvodi i suši 80% frize koju dalje upotrebljava za parket, vodi se računa o odabiru drveta. Drvo treba da bude adekvatno i da ima što manje otpada. Sve to dovodi do odličnih rezultata i činjenice da kada klijent kupi parket preduzeća Grakom SN, iskorišćenje letvica je maksimalno.

Važno je napomenuti da se u firmi Grakom SN friza, odnosno poluproizvod za proizvodnju parketa suši na najsavremeniji način, u najkvalitetnijim sušarama, a odmah nakon procesa sušenja vrši se i kondicioniranje, što je izjednačavanje vlage u letvicama. Cilj je da se postigne maksimalno identična vlaga u svakoj letvici. Kondicioniranje se po preporuci vrši od 8 do 12 sati, a u preduzeću Grakom SN kondicioniranje traje 48 sati kako bi se postiglo idealno izjednačenje vlage, i time sprečilo rasušivanje kao i otvaranje fugni što se u protivnom može dogoditi.

Još jedna karakteristika nove Schroederove mašine je i to da je na njoj broj izvršioca znatno smanjen, a broj kvadrata parketa koji se proizvede na sat ili recimo u jednoj smeni je drastično povećan u odnosu na ranije.

Naposletku, najvažnije je reći da je novom mašinom postignut perfektan kvalitet obrade, preciznost je maksimalna, geometrija je idealna i kada se parket postavi hoblovanje i šlajfovanje koje sledi svedeno je na minimum. Parket se lepše može složiti, a završni radovi su znatno olakšani.

Grakom SN proizvodi, a njihovi kupci dobijaju u svom domu zaista savršen parket.