top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


R2X         AMT      
  R    E      4   FF5
  N   O2L   RXT      
  5    I    U     AO5
  X         MJF      
Pretraga  
Novosti

Maj u znaku tehnike

30.04.2014.

Pod sloganom Korak u budućnost od 12. do 16. maja na Beogradskom sajmu održaće se 58. međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća. Na jednoj od najznačajnijih manifestacija Beogradskog sajma biće predstavljeni savremeni tehnički noviteti i dostignuća tehnološkog razvoja. Brojne inovacije neće biti interesantne samo stručnoj javnosti. Ono što će zaintrigirati i privući pažnju šireg kruga posetilaca, svakako će biti mnogobrojne inovacije, poput robota koji igra košarku. Košarkaški duel robota i čoveka, uz druga čuda tehnološkog napretka očekuju vas ovog maja na Beogradskom sajmu.

Prezentacijom savremenih tehnologija iz različitih oblasti, posebno u  Integri-fabrici 21 veka, elektroenergetici, elektronici, telekomunikacijama, procesnoj tehnici, klimatizaciji, grejanju i hlađenju, logistici, materijalima, brodogradnji, saobraćaju, opremi za profesionalne i naučne svrhe i inovacijama, Sajam tehnike i tehničkih dostignuća potvrdiće i ove godine da je, ostao važan pokretač privrednog razvoja i putokaz ka dostizanju novih svetskih standarda u proizvodnji.

Sajam tehnike i tehničkih dostignuća manifestacija je od izuzetnog značaja, budući da je jedan od prioritetnih ciljeva Vlada Republike Srbije pokretanje novog ciklusa  industrijalizacije, modernizacije i restrukturiranja velikih sistema primenom novog okvira za industrijski razvoj koji je zasnovan na ljudskim resursima, tehnologiji, inženjerstvu, istraživanju i industrijskim inovacijama.

Program Sajma tehnike i tehničkih dostignuća obuhvata većinu industrijskih grana koje se smatraju strateškim za privredni oporavak i reindustrijalizaciju: INTEGRA – fabrika 21. veka, Elektroenergetika, Elektronika, Telekomunikacije, Procesna tehnika, KGH – Klimatuzacija, Grejanje, Hlađenje, Logistika, Materijali, Inovacije, Oprema za profesionalne i naučne svrhe, Brodogradnja, Industrija saobraćajnih sredstava i dr.

U okviru izložbe KGH – Klimatizacija, Grejanje, Hlađenje, u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu biće organizovana izložba i bogat prateći program, čija će  centralna tema biti Automatika u KGH i obnovljivi izvori energije – Korak ka zgradama nulte energije.

Podsetimo, Sajam tehnike je najstarija priredba Beogradskog sajma. Osnovana davne 1937. godine, ta manifestacija ostala je jedan od najznačajnijih pokretača industrijskog razvoja zemlje, najznačajniji privredni i tehnološki događaj i jedna od najprestižnijih sajamskih manifestacija u Srbiji i jugoistočnoj Evropi.

Zakoračimo u budućnost od 12. do 16. maja na Beogradskom sajmu!