top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


GGT         ICJ      
C Q    L    R B   8XX
K F   DQK   U H      
S 1    B    X B   MR3
P3N         HQ5      
Pretraga  
Novosti

KLASIČAN PROIZVOD – moderno WEINIG rešenje

06.02.2014.

    Proizvodnja drvenih buradi

Još jednom je WEINIG naglasio svoju poziciju kao tehnološki predvodnik na području obrade punog drveta. Od toga je profitirao kupac „Brown Forman“, SAD, jedan od najvećih svetskih proizvođača rakija i vina, koji, pored 25 drugih marki, proizvodi i Bourbon-Whiskey Jack Daniel’s.

I danas se drvena burad proizvode sa malo automatizacije. To znači mnogo osoblja, malo kapaciteta i mašine kod kojih postoji velika opasnost od povređivanja. Za „Brown Forman“ je ovo bio povod da potraže automatizovano high-tech-rešenje.

Powermat 2400

U postupku koji je trajao preko godinu dana, ova firma je upoređivala mašine velikog broja konkurenata. Na kraju je jasna odluka pala u korist firme WEINIG.

Pritom su, pre svega, bile važne mogućnosti optimiranja drveta i samim tim uštede drveta. I kvalitet površinske obrade je bio ubedljiv, a on je još jedan potencijal uštede. WEINIG rešenje garantuje kupcu vrlo brzi povraćaj investicije. Za budućnost „Brown Forman“ planira još opreme.

Različite širine ulaznih komada drveta, koji mogu biti i konusni, pomoću Weinig ulazne mehanizacije se centriraju i u tom centriranom položaju se u prolazu putem kamere meri širina. Sa ovom informacijom o širini izračunava se optimalna pokrivna širina duge bureta. Mašina ima pomak preko lanca, koji optimalno vodi radni komad, pri čemu se postiže kvalitet površine i optimalno iskorišćenje drveta.

CNC-upravljanje omogućava na levom i desnom agregatu obradu odgovarajuće geometrije duge i odgovarajućeg ugla za svaku širinu. Ovo CNC-upravljanje omogućava kupcu da po potrebi, pritiskom na dugme, generiše različite oblike buradi. U ovoj mašini se radi kako obrada levo i desno, tako i unutrašnje i spoljašnje profilisanje duga buradi što znači da iz mašine izlazi kompletno obrađena duga za burad.

Povodom puštanja mašine u rad, u proizvodnji u Tauberbischofsheim-u, kupac je doputovao iz SAD-a. I u roku od dva, umesto najpre predviđenih četiri dana, na svoje potpuno zadovoljstvo mogao da vidi simulaciju izrade.

WEINIG je u proteklim godinama u Powermat ugradio sve više CNC-upravljanja. Strukturno profilisanje u kontinuitetu, obrada kontura, navedena izrada duga za burad, dozvoljavaju proizvodnju složenih geometrija u većem kapacitetu, u jednom prolazu. Ova WEINIG high-tech rešenja će ubuduće za mnoge kupce izmeniti kompletnu proizvodnju ka jednom visokoproduktivnom rešenju sa znatno smanjenim troškovima izrade.