top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


 J           6       
66     I    GK    DAY
 T    E7E    N       
 B     F     K    48A
6O1         T8D      
Pretraga  
Novosti

FENIX NTM - najsavremenija nanotehnologija u enterijeru

27.10.2014.

Kao preduzeće koje godinama u kontinuitetu donosi nove tehnologije i materijale na naše tržište ZOMONT  je proširio svoju ponudu proizvodnih usluga sa FENIX NTM – materijalom najnovije generacije.
Prilikom projektovanja modernih enterijera i elemenata nameštaja mat površine (naročito crne boje) postale su nezaobilazni detalj i potreba. Mali broj projekata realizovan je improvizovanim rešenjima i opcijama koje nikada nisu dale pravi vizuelni i kvalitativni efekat. Potreba za ovakvim materijalom dovela je do inovativnih istraživanja proizvođača Arpa Industriale Italy koji su rezultirali materijalom nove generacije – FENIX  NTM.
Sa FENIX NTM želje arhitekata, dizajnera, proizvođača nameštaja, kreativnih ljudi  – postale su realnost.

FENIX NTM – materijal nove generacije nastao je kroz inovativna istraživanja i primenu najsavremenijih proizvodnih procesa. Materijal se proizvodi  postupkom termo laminacije – presovanja kraft papira impregniranih najkvalitetnijim smolama pod visokim pritiskom i temperaturom. Površina materijala se sastoji od takozvanih nanočestica (manje od 100 NM) ravnomerno raspoređenih na površini materijala koje nakon postupka EB (Electron Beam) očvršćavanja postaju integrisane u sloj sa do sada nezamislivim karakteristikama.
FENIX NTM se proizvodi u obliku HPL (High pressure laminates) ploča dimenzija 4.200x1.600mm (debljine 0.9mm,1.2mm,10mm,12mm) i 4.300x1.850mm (debljine 10mm,12mm).

FENIX NTM – zbog svojih izuzetnih karakteristika može se primenjivati za horizontalne i vertikalne površine u enterijerima:

  • kuhinje,
  • kupatila,
  • police,
  • stolovi,
  • kancelarijski nameštaj,
  • restorani,
  • bolnice,
  • hoteli i slično.

Ključna osobina FENIX NTM materijala koja ga svrstava u red najinovativnih materijala u enterijeru je mogućnost reparacije od svakodnevnih površinskih ogrebotina. Nakon eventualnog oštećenja površine ploča se može u kućnim uslovima jednostavnim postupkom reparirati primenom vlage i toplote. Na sajtu ZOMONT-a može se pogledati video uputstvo za održavanje i reparaciju materijala kao i za sve pomenute osobine FENIX NTM materijala.

kljucne-osobine-fenix-ntm-a

Zomont d.o.o.
Adresa: Gočka 57e (ulaz sa Ibarske magistrale), 11090 Beograd
T/F: +381 11 234-60-62, 232-12-46
E-mail: office@zomont.rs