top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


TL7          W       
O      8    RF    2D1
8PE   QJN    4       
  F    R     O    JTT
9CD         86B      
Pretraga  
Novosti

DRVO ART školi - priznanje za mađunarodnu saradnju

11.06.2014.

Kao i ranijih godina, Tehnička škola DRVO ART je, i ovog proleća, imala veoma bogatu izložbenu sezonu.

Posle izložbe radova nastalih na Međunarodnoj kreativnoj radionici Dizajn igralište – Design Playground koju ova škola tradicionalno realizuje svake godine u martu sa svojim partnerskim školama, usledilo je nekoliko značajnih izložbi.

Najsveobuhvatnija bila je izložba radova učenika svih smerova ove škole: obrade drveta, pejzažne arhitekture i drvorezbrastva održana u Dečjem kulturnom centru Beograda od 19. do 28. maja. Postavku su činili učenički radovi nastali u toku tekuće 2013/14.  školske godine. Smer Pejzažne arhitekture se predstavio crtežima biljaka i projektima parkova. Duborezci su imali najraznovrsniju postavku sastavljenu od crteža, slika, skulptura u glini i drvetu i čitavog niza predmeta od drveta: ramova za slike, ogledala, kutija,  ispuna za nameštaj, ikona... Obrada drveta predstavila se radovima koji su kreirani i realizovani na ovogodišnjoj Međunarodnoj kreativnoj radionici Dizajn igralište – Design Playground, a čija tema je bila stona lampa.

Deo ovogodišnje kolekcije sa Dizajn igrališta našao se i na ovogodišnjem Mikser-u održanom od 5. do 8. juna. Radovi su se mogli videti u galeriji Štab. Ovaj jedinstveni kreativni projekat za dizajnere srednjoškolskog uzrasta i maštovite kreacije učesnika donele su DRVO ART školi priznanje za mađunarodnu saradnju koje joj je dodelio internacionalni žiri Mikser Festivala 2014.


Priznanje za mađunarodnu saradnju