top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


E3I         23T      
P      U    2     N4H
A4Y   R4K   OUA      
L 6    T      Y   4FD
X5R         K7J      
Pretraga  
Novosti

Drugi Internacionalni RENEXPO® BiH

10.06.2015.

Planovi i teme, novembar 2015 – Sarajevo

RENEXPO® BIH 2015, sajam obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, zakazan za 04. i 05. novembar 2015. godine.

Prvi Savetodavni odbor, održan 04.06.2015. u Sarajevu, definisao je strategiju nastupa na RENEXPO® BIH 2015, sajam obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, zakazan za 04. i 05. novembar 2015. godine.

Dve vodeće teme predstojećeg sajma biće MALE HIDROELEKTRANE i POTENCIJAL GEOTERMALNE ENERGIJE, sa fokusom na zakonskim regulativama, prirodnim, kao i tehničkim, tehnološkim i ekonomskim potencijalima.

Male hidroelektrane - Projekti iz regiona - Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska i Albanija biće predstavljeni u okviru RENEXPO®BIH Investors-Business-Lounge-a. Država će predstaviti svoj potencijal i teme sa ekspertskim timom, koji uključuje unapređenje i izazove, važnost razvoja, ulogu malih hidro elektrana, obezbeđenje sigurnosti vodne infrastrukture, maksimalno povećanje benefita postojećih malih hidroelektrana sa blagovremenim renoviranjem i dogradnjom.

Geotermalna energija - Utvrđeno je da je ukupan potencijal geotermalne energije čak 50000 puta veći od zbirne količine energetskih izvora, baziranih na nafti, uglju i zemnom gasu. Savet Evropske Unije doneo je odluku da od 2020. godine svi novoizgrađeni poslovni i stambeni objekti treba da budu energetski nezavisni, što u prvi plan stavlja korišćenje geotermalne energije.

RENEXPO®BIH 2015 priprema i poseban program za studente - Meet your future employer, koji će detaljno biti predstavljen na drugom sastanku Savetodavnog Odbora, planiranom za septembar 2015.

Sastanku Savetodavnog Odbora prisustvovali su predstavnici: Ambasade Federalne Republike Nemačke, AHK, GIZ - Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit GmbH, Privredne komore Bosne i Hercegovine, FIPA - Agencija za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini, Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Herecegovine, Asocijacije gradova i opština Bosne i Hercegovine, Procredit Banke, Asocijacije Biomasa, CIN, Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Fonda za zaštitu životne sredine Bosne i Hercegovine, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, Fakulteta mašinskog inžinjerstva u Sarajevu, Privredne komore Bosne i Hercegovine, Intrade Energija, Reeco BiH.

RENEXPO:
Vodeći međunarodni sajam o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti sa profesionalnim konferencijama, inkorporiran u prepoznatljiv RENEXPO® brend dolazi po drugi put na tržište Federacije Bosne i Hercegovine. RENEXPO® Western Balkans će predstaviti alternativu proizvodnji toplotne i električne energije korišćenjem raspoloživih resursa iz obnovljivih izvora, biomase i biogasa, kao i ukazivanjem na ekonomske potencijale kod implementacije projekata koji bi obezbedili racionalnije korišćenje energije prilikom izgradnje, u industriji i prilikom postavljanja javne rasvete. RENEXPO® je pepoznat kao energetska platforma visokog kvaliteta i identifikovan kao najvažniji energetski sastanak ovakve vrste.

REECO:
Bavi se organizacijom sajmova i konferencija u oblasti obnovljivih izvora energije i energetski efikasne gradnje i renoviranja u saradnji sa nacionalnim i međunarodnim kompanijama, organizacijama, organima uprave i ministarstvima. Kompanija REECO SRB doo iz Novog Sada čini deo REECO® Grupe sa sedištem u Nemačkoj i kancelarijama u Poljskoj, Rumuniji i Austriji. Srpski REECO tim organizuje RENEXPO® događaje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, a tokom 2016. i u Albaniji. Od 1997. godine do danas preko 50.000 profesionalaca iz više od 70 zemalja poseti sajmove i konferencije ovakve vrste, organizovanim od strane REECO® Grupe. Poslujemo na ključnoj energetskoj platformi za umrežavanje i pronalaženje novih klijenata. Jednostavno: gradimo mostove i otvaramo vrata!

www.reeco.eu
www.renexpo-bih.com