top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


K           NK4      
G B    J      N   H5D
C7R   YT2   FJG      
  K    B      K   H4Q
  H         PIR      
Pretraga  
Novosti

Događaji za čistiju budućnost

02.04.2014.

ENREG ENERGIA REGENERABILA® I PV PLATFORMA ROMANIA

ENREG ENERGIA REGENERABILA® – Zapadna kapija Rumunije za investitore u oblasti obnovljive energije, ponovo, po 6. put, organizuje najveći sajam obnovljive energije i energetske efikasnosti u oblasti izgradnje i renoviranja od 9. do 11. aprila 2014. godine, na tromeđi Rumunija – Mađarska – Srbija. Zajednički interes koji sve tri države imaju za ovu oblast biće predstavljen u okviru međunarodnog događaja u Centru EXPO ARAD INTERNATIONAL.

Uprkos smanjivanja broja zelenih potvrda, investicije u oblasti obnovljive energiji jesu sve brojnije, a bitka za čistiju okolinu se nastavlja. Do sredine 2013. godine, u Rumuniji, bilo je foto-naponskih panela od 413 MW, vetro-turbina sa kapacitetom od 2.198 MW, mikro hidrocentrala od 474 MW i projekata za biomasu od 52 MW. Kao dokaz, tokom 2013. godine Rumunija je izvozila neto količinu energije od 660 GWh.

Takođe, važne promene će biti izvršene u oblasti obnovljive energije. 2014. godina predstavlja početak nove epohe u oblasti investicija u obnovljivu energiju. U skladu sa ANRE, pažnja će biti usmerena i ka manjim investitorima, gde će direktnu korist imati fizička lica i manje kompanije.

Na Sajmu i konferenciji ENREG 2014 godine u fokusu će biti razne teme iz oblasti obnovljive energije: solarna energija, biomasa, biogas, kogeneracija, hidroenergija, toplotne pumpe, energija iz otpada i energetska efikasnost u izgradnji i renoviranju.

Paralelno sa ENREG ENERGIA REGENERABILA®, već drugi put biće održana PV Plaform Romania, tačka susreta stručnjaka iz foto-naponske oblasti u Rumuniji, takođe od 9. do 11. aprila 2014 godine, u okviru EXPO ARAD INTERNATIONAL. Takođe, u isto vreme biće organizovano i drugo izdanje dvodnevne konferencije i radionice, PV Conference – Change & Risks.

Za više informacija o ENREG OBNOVLJIVA ENERGIJA, posetite internet stranicu www.enreg-expo.com.

Podaci o REECO:
Kompanija, sa sedištem u REUTLINGEN – NEMAČKA je jedan od najvećih organizatora sajmova i konferencija iz Evrope, vezano za oblast obnovljive energije i efikasnosti energije u domenu izgradnja i renoviranja.  OD 1997. godine pa do danas, REECO organizovao je preko 1000 predstavljanja i konferencija, u kojima su učestvovala preko 50.000 stručnjaka i preko 2000 učesnika. Lista kompanija sadrži 9 sajmova i 60 konferencija  organizovanih godišnje, od strane 50 zaposlenih iz Rumunije, Nemačke, Austrije, Poljske i Mađarske.

Kontakt:

Anca Oprea
REECO RO EXPOZIȚII SRL
B-dul. Revoluţiei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad
Tel: +40 (0) 257-230999, Fax: +40 (0) 257-230998, oprea@reeco.ro, www.reeco.eu

Izvor: www.solar-magazin.ro