top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


7           64G      
I 7    I    B U   YA4
5XK   A5S   W2N      
  J    A    Y 5   7YT
  2         91T      
Pretraga  
Novosti

Cefla grupa - Odlični rezultati i pozitivni trendovi u prošloj godini

17.06.2015.

Cefla finansijski izveštaj za 2014. godinu Cefla

Finansijski izveštaj za 2014. godinu predstavljen je na sastanku akcionara i iz njega se videlo da je prethodna godina jedna od najboljih u poslovanju kompanije, sa prihodima od preko 415 miliona eura.

Cefla je danas veoma heterogena poslovna grupa sa jasnom vizijom”, objašnjava predsednik kompanije Gianmaria Balducci i dodaje, „zahvaljujući snazi naše istorije, mi nastavljamo da stremimo ka tome da postanemo velika, ujedinjena kompanija koja vremenom povećava svoju vrednost.”

“U poslednjim godinama suočili smo se sa ekonomskom krizom bez da smo posustali ili se predali strahovima pred novim iskušenjima i promenama. Danas se nalazimo na putu obnove koji sledi određene principe: da se uvedu određene promene i da ujedno postanemo konkurentniji, da se razviju novi proizvodi i otvore nova tržišta i da uvedemo inovativne procedure i uvek da preispitamo svoje odluke da uspeh u prošlosti ne bi postao smetnja u budućnosti. Dobro rezultati u prošloj godini omogućavaju nam da budemo još optimističniji po pitanju budućnosti.”

U 2014. Cefla je privela kraju veliki broj važnih projekata velike vrednosti koji su uključivali čitavu kompaniju. Prvi i najvažniji projekat je EXPO Milan 2015. EXPO je uključivao projekte izrade sistema za potrebe samog sajma, kao što su restorani, toaleti, poslovni prostori i sl. Cefla je takođe obezbedila i potreban nameštaj za Future pavilion u Future Food District-u.

Na međunarodnom sajmu stomatologije (Dental Solutions) predstavljeni su novi proizvodi poput stomatoloških stolica. Na jednoj od najvažnijih manifestacija u drvoprerađivačkoj industriji, sajmu Ligna, predstavljene su inovacije iz oblasti prskalica i robotskih platformi.

Na sajmu u Dizeldorfu (2014 Euroshop Fair) predstavljena su najnovija dostignuća i novi proizvodi koji se koji se koriste u prodavnicama, poput polica, LED osvetljenja i potrošačkih korpi. Na sajmu EXPO, zajedno sa još dve korporacije, Elca Techonologies i Zenith Shop Design, predstavljena su idejna rešenja za supermarket budućnosti, koja su rad arhitekte Carlo Ratti, direktora SENSEable Citz Lab na MIT u Bostonu.

Cefla

Cefla je takođe radila i na poboljšanju svog internog poslovanja. Da bi poboljšala svoju strukturu i poslovanje pokrenut je projekat koji je ispitao organizaciju i doneo rešenja za bolje poslovanje u budućnosti. Jedan od važnih elemenata u ovom projektu je važna strateška odluka da se stvori Cefla International. Novi strateški cilj je razvoj Cefla tržišta u SAD, Kini i Rusiji gde kompanija posluje već dugi niz godina.

U 2014. godini kompanija je ostvarila promet od 415 miliona eura, a upravni odbor kompanije je odao priznanje direktoru Cefla, menadžerima i svim zaposlenima zbog uspeha u postizanju odličnih rezultata u prethodnoj godini.

2014. je bila godina promena, obnove i novih projekata koji su nastavljeni i u 2015., zajedno sa velikim investicionim planom koji poziva na dalji razvoj i usavršavanje organizacionih modela koji će omogućiti veću konkurentnost i dozvoliti još brže prilagođavanje svetskim ekonomskim prilikama.

Za WWW.DRVOTEHNIKA.INFO pripremio: Milan Blagojević
Izvor:
www.cefla.com