top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


XMO          O       
1 S    F    BN    2R8
PFJ   TT2    D       
4 M    E     D    CWN
JEB         HDU      
Pretraga  
Novosti

BioRES - Održivi regionalni lanci snabdevanja drvnim gorivima

Trening konferencija na RENEXPO® Western Balkans 2016

Projekat BioRES - Održivi regionalni lanci snabdevanja drvnim gorivima - imaće svoje prvo predstavljanje kroz trening konferenciju u četvrtak, 21. aprila 2016. godine od 09:30 do 13:00 kao deo programa ovogodišnjeg RENEXPO® Western Balkans, u Belexpocentru u Beogradu.
Tokom treninga prisutnima će biti preneta znanja i iskustva o: potencijalima biomase, različitim metodologijama za pristup zainteresovanim stranama, kao i
mogućnostim razvoja. Takođe, prisutni će biti upoznati sa aktuelnim dešavanjima, zakonskim regulativama i neophodnim standardima.

Značaj
Kroz BioRES projekt uvodi se inovativni koncept logističko-trgovinskih centara za biomasu (BLTC) u Srbiji, Hrvatskoj i Bugarskoj koji se zasniva na međunarodnoj saradnji sa tehnološkim liderima iz Evrope. BLTC-i, kao regionalni centri doprineće povećanju lokalne ponude i potražnje za drvnim energentima.
Logistički i trgovinski centri za biomasu (BLTC) su lokalni ili regionalni centrali sa optimizovanom organizacijom logistike i trgovine gde se prodaju različiti proizvodi na bazi drvne biomase (ili energija) standardizovanog kvaliteta sa fokusom na domaće tržište.
To je inovativan poslovni model koji funkcioniše kao posrednik u organizaciji lokalnih lanaca stvaranja vrednosti između dobavljača biomase i kupca različite veličine od domaćinstava do elektrana ili toplana na drvnu biomasu.
BLTC-i imaju različite oblike sa sopstvenom proizvodnjom, skladištima, logističkim operacijama, a svi oni funkcionišu konkurentno na tržištu. BioRES ima za cilj uspostavljanje 6 – 8 novih BLTC-a u najmanje dve od tri zemlje u Hrvatskoj, Srbiji i Bugarskoj, u vreme trajanja projekta.
Organizatori
Nacionalna Asocijacijacija za Biomasu - SERBIO u saradnji sa RENEXPO® Western Balkans.