top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


 4          A        
NF     I    J 9   D49
 T    JSJ   T9B      
 8     9      N   OES
75R           W      
Pretraga  
Novosti

“iSpindle” - moćna alatka koja garantuje veću produktivnost

07.08.2014.

Italijanska kompanija “Hiteco” predstavila je “iSpindle”, novu malu elektronsku kontrolnu jedinicu koja, kako iz kompanije kažu, “pametno nadzire”  i poboljšava performance elektrovretena (electrospindle). Ova kontrolna jedinica koja je instalirana na višenamenska elektrovretena “Powertech 300”  i “Powertech 400” kontroliše sve parametre i tako osigurava najbolji učinak.

Elektrovreteno je fundamentalni deo svake mašine i ono je veza između mašine i alata. Elektrovreteno navodi glodalo ili brusilicu prilikom obrade materijala i obezbeđuje povratne informacije o, na primer, potrebi za većom snagom.

Da bi neki industrijski proces bio efikasan, bez obzira na vrstu procesa ili materijala, potrebno je obezbediti optimalno upravljanje informacijama. Princip koji je Hiteco prihvatio prilikom izrade “Powertech 300”i “Powertech 400” može se primeniti u drvoprerađivačkoj industriji kako prilikom sečenja, tako i prilikom obrade punog drveta. Unutar ovog elektrovretena nalaze se male prekidačke kutije (“iSpindle”) koje su u stanju da prime sve signale koje prikupe senzori sa elektrovretena i proslede ih ne samo do kontrolne jedinice mašine nego, ako je to potrebno, do tehničkog odeljenja u kompaniji ili do same kompanije Hiteco.

Uz upotrebu “iSpindle” svi parametri poput povećane potrošnje struje, povišene temperature u motoru ili u ležajevima mogu se pratiti u realnom vremenu i sa visokim stepenom tačnosti i tako pružajući dragocene informacije upravljačkom centru. “Ovo je veoma inovativno rešenje sa jasnim informacijama i kapacitetom za podelu informacija koje nema konkurenciju među proizvodima koji su trenutno dostupni na tržištu,” rekao je inženjer Filippo Fabbri iz tehničkog odeljenja kompanije Hiteco. “iSpindle” je moćna alatka koja garantuje veću produktivnost uz stalno praćenje radnih uslova. Takođe, ako prilikom obrade dođe do oštećenja alata ili on postane tup operator će odmah biti upozoren i moći će momentalno da odreaguje.

“Mogućnost registrovanja i vizuelnog praćenja različitih parametara je posebno interesantna. Ona omogućava operatoru da nadgleda proces i interveniše da bi ga poboljšao, ili da promeni uslove rada da bi smanjio mehanički stres na ležajevima. Ovo je vrlo važno jer produžava životni vek mašine,” dodao je Luciano Valentini, projekt menadžer u kompaniji Hiteco.

Hiteco je najavio da će se “iSpindle” naći na tržištu sledećeg oktobra i da će biti dostupan i drugim firmama pored onih iz drvoprerađivačkog sektora.

Hiteco (www.hiteco.net) je vodeći proizvođač elektrovretena za alatne mašine koje se koriste u obradi drveta, plastike i lakih legura. Zahvaljujući velikom timu stručnjaka Hiteco je u mogućnosti da ponudi veliki asortiman rešenja: nivoi snage od 3-30kW sa brzinama rotacije od 1,000-40,000 rpm, vodeno ili vazdušno hlađenje, kao i potpuno automatizovan sistem rada. Ukratko, Hiteco je tu da obezbedi alat za svaki Vaš posao.