top-tech
Mailing lista
Pošaljite nam svoju E-Mail adresu i dobijaćete redovna obaveštenja u vidu newsletter-a.
Sigurnosno pitanje, molimo saberite dva broja:


FIY         XY2      
  H    I    X U   9HY
WHH   5PF   RPM      
M      Y    K D   1KL
YWD         2CU      
Pretraga  
Članci i autorski tekstovi

Bicikl napravljen od drveta

U današnje vreme skoro je sve moguće napraviti od drveta, od radio aparata, futrola za mobilne telefone i tablete čak je i nekoliko automobila napravljeno od ovog prirodnog materijala.

grain works woodart

 

Bicikl Analog.One.One, zapravo, nije prvi bicikl napravljen od drveta, ali je zasigurno jedan od najlepših. Kupac može odabrati od koje će vrste drveta bicikl biti napravljen, a postoji i nekoliko opcija po pitanju dizajna između kojih se možete opredeliti. Komponente koje nisu od drveta, kao što su gume, kočnice i žice nabavljaju se od uglednih proizvođača. Majk Pesok dizajner ovog bicikla, vlasnik i osnivač Grainworks wood art manufakturne radnje, smatra da ovaj bicikl treba posmatrati kao umetničko delo, jer u SAD-u još uvek nije zvanično odobren za upotrebu na putu.

Izvor: http://www.grainworkswoodart.com/

Drugi, ništa manje zanimljivi, proizvođači drvenih bicikala su, očekivano, iz Holandije. Osnivače kompanije Wootbikes povezala je ljubav prema biciklizmu i estetici bicikla, a ekonomičnost pri odabiru bicikla je presudila i odlučili su da dizajniraju bicikl po svojim standardima i ponude ga istomišljenicima po razumnoj ceni.

  

Svi Wootbikes bicikli imaju ručno rađene drvene upravljače. Napravljeni su od šest slojeva orahovog i jasenovog drveta i pomalo su iskrivljeni za optimalno držanje. Sedišta su od najjačeg dela kravlje kože, okvir  od 71 cm je izrađen je od legure koja se koristi i za avione i pištolje, izuzetno je jak i otporan na koroziju, prevučen je mat crnom bojom koja se lepo uklapa sa kožnim sedištem i drvenim upravljačem, čime se postiže elegantni izgled.

Izvor: http://www.wootbikes.com/original